Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Νέος διευθυντής στο 2ο Δημοτικό. Ανακατατάξεις και αλλαγές προσώπων στην Πρωτοβάθμια ν. Ευρυτανίας

Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 12/6/19

Ανακατατάξεις και αλλαγές προσώπων είχαμε το προηγούμενο διάστημα στα της Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, Διεύθυνση στην οποία δεν έχει οριστεί ακόμα προϊστάμενος, μετά την παραίτηση Τσαπρούνη τον περασμένο Οκτώβρη.euthymiou-tsaknias-2o-dimotiko

ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο κ. Γιάννης Ευθυμίου, νέος Διευθυντής  2ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου. ΔΕΞΙΑ. Ο κ. Γιάννης Τσακνιάς, μέχρι πρότινος Διευθυντής 2ου Δ.Σ. και πλέον προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων στην Πρωτοβάθμια.

Τον τέως διευθυντή αντικαθιστούσε, σύμφωνα με τον νόμο, ο κ. Σπύρος Κοντογιώργος, προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων στη ΔΠΕ, ο οποίος όμως, πήρε μετάταξη σε διοικητική θέση στην ίδια διεύθυνση και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να παραμείνει στη θέση.

Επειδή λοιπόν, η Α/θμια Ευρυτανίας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει «ακέφαλη», καθώς ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων ασκεί καθήκοντα και Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας σε περίπτωση κενής θέσης (όπως στην Ευρυτανία), προκηρύχτηκε η κάλυψη της θέσης προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό ΠΥΣΠΕ, κ. Σιδέρη Μοτσιόλα, υπήρξαν 4 υποψηφιότητες και η τελική επιλογή ανήκε στο διευρυμένο ΠΥΣΠΕ (αποτελούμε από 7 μέλη), που πρότεινε στην Περιφερειακή Δ/ντρια Στερεάς το όνομα του κ. Γιάννη Τσακνιά, μέχρι πρότινος διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Με απόφασή της κας Ελένης Μπενιάτα, τοποθετήθηκε στην κενούμενη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Ε ́ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας ο κ. Γιάννης Τσακνιάς.

Μόλις ο τελευταίος ανέλαβε καθήκοντα, παραιτήθηκε από διευθυντής σχολικής μονάδας (2ο ΔΣ). Πρώτος στον πίνακα των υποψηφίων διευθυντών ήταν ο κ. Γιάννης Ευθυμίου (οργανική θέση στο 4ο Δημοτικό), που αποδέχθηκε τη θέση. Η θητεία του στο 2ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου λήγει στις 31 Ιουλίου 2020 -δηλαδή στις επόμενες κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά τη διαδικασία, που πρακτικά έχει «παγώσει» λόγω και των εκλογών.