Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Σε πλήρη εξέλιξη το έργο Παράκαμψης Λαγκαδιάς. Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση, παραδίδεται τμήμα

Από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 26/6/2019

Παράκαμψη Λαγκαδιάς, Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην πόλη, Βιολογικός καθαρισμός Καρπενησίου, Αποχέτευση Φουρνάς, είναι μερικά από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο. «Το Καρπενήσι είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο», δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης και παράλληλα ενημερώνει για την εξέλιξη του πρώτου έργου, τη νέα οδική σύνδεση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.4

«Η παράκαμψη της πόλης προς Βελούχι», σημειώνει ο δήμαρχος, «είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και επιβλέπεται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου».

«Είναι ένα ακόμη έργο το οποίο διεκδίκησε χρηματοδότηση και με την συμβολή και  της περιφέρειας, πετύχαμε αυτή τη χρηματοδότηση και ολοκληρώνουμε το έργο».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε», προσθέτει, «έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση και μένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, βασικά ο κόμβος σύνδεσης με τον υφιστάμενο δρόμο που ανεβαίνει προς το Βελούχι. Το έτοιμο κομμάτι, η οδός Δημοκρατίας, θα παραδοθεί πολύ άμεσα, στις αρχές Ιουλίου».1

«Και αμέσως μετά μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του έργου, που είναι η οδός Ζέρβα, η παράλληλη δηλαδή της Άρη Βελουχιώτη. Ένας δρόμος που και αυτός θα δώσει ανάσα όταν ολοκληρωθεί καθώς θα αποσυμφορίσει την κυκλοφορία, στο νότιο τμήμα της πόλης. Αυτό το έργο ελπίζουμε, τον επόμενο μήνα να έχει ολοκληρωθεί».

Το έργο είναι μήκους περίπου 1.200μ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε έκταση περίπου 13.000 τ.μ. Στοχεύει αφενός στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων του κεντρικού αστικού ιστού, στην αποσυμφόρηση του κέντρου Καρπενησίου, σε παρεμβάσεις οδοποιίας για τη βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και στην ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

2

3

5

6

7