Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Βασιλική Παπαροϊδάμη, η δεύτερη αριστούχος των Πανελλαδικών στην Ευρυτανία, που συγκέντρωσε 18.557 μόρια

(απόσπασμα ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019)

Τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στις φετινές Πανελλαδικές στην Ευρυτανία συγκέντρωσε η Βασιλική Παπαροϊδάμη, του Ανδρέα και της Χρυσούλας (Γεωργούλη), επίσης μαθήτρια του ΓΕΛ Καρπενησίου, που πέτυχε επίδοση 18.557 μόρια. Ήταν στη θεωρητική κατεύθυνση και έγραψε άριστα 20 στα Λατινικά, 19.4 στην Ιστορία, 18.3 στα Αρχαία και 16.4 στη Νεοελληνική Γλώσσα.paparoidami-gel-collage

Παραδέχεται πως «σίγουρα, δεν ήταν κάτι εύκολο», ωστόσο αυτό που τη βοήθησε ήταν «τόσο το συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα -καθώς προσπαθούσα να μην αφήνω κενά-, όσο και το γεγονός ότι είχα έναν συγκεκριμένο στόχο που «κυνηγούσα»· αυτό μου έδινε ένα σταθερό κίνητρο μέσα στην όλη προσπάθεια», δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα».

«Φυσικά», προσθέτει, «δεν έλειπαν και οι έξοδοι, πολύ σημαντική όμως ήταν και η υποστήριξη που έπαιρνα από φίλους, οικογένεια και καθηγητές -σε σχολείο και φροντιστήριο». Η Βασιλική είχε εξωσχολική βοήθεια από φροντιστήρια, καθώς, όπως λέει, «λόγω υψηλού ανταγωνισμού κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο», δεν παραλείπει, όμως, να τονίσει την πολύ καλή δουλειά που γίνονταν στο σχολείο (ΓΕΛ) καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως σημειώνει, ένα από τα στοιχεία «κλειδιά» της επιτυχίας της ήταν το ότι δεν είχε αφήσει κενά από προηγούμενα έτη· οι βάσεις είχαν μπει εδώ και χρόνια και έτσι «όλα μου ήταν λίγο πιο εύκολα», λέει χαρακτηριστικά.

Το μάθημα που τη δυσκόλεψε περισσότερο ήταν τα Αρχαία καθώς ήταν αρκετά τα πράγματα που ένας υποψήφιος έπρεπε να μάθει, ωστόσο, με τη σωστή διαχείριση χρόνου και ύλης που κατάφερε να επιτύχει, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα. Θεωρεί, πάντως, πως στην κατεύθυνσή της τα θέματα φέτος ήταν «διαχειρίσιμα για έναν μαθητή που είχε διαβάσει».

Αυτή είναι και η κύρια συμβουλή που η 18χρονη (12/02/2001) θα έδινε σε έναν μαθητή που προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές του 2020: «…να διαχειριστεί καλά την ύλη και το διάβασμά του, να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, τη στιγμή που πρέπει να το κάνει, και φυσικά, να μην λείπουν και οι έξοδοι, να αφιερώνει λίγο χρόνο και για τον εαυτό του, καθώς είναι αναγκαίο και απαραίτητο».

Η Βασιλική ασχολείται εδώ και χρόνια με τον αθλητισμό, τη χρονιά των πανελλαδικών, ωστόσο, αναγκάστηκε να τον αφήσει προσωρινά στην άκρη, λόγω του βεβαρυμμένου καθημερινού προγράμματός της.

Τι θα δηλώσει, όμως, ψηλότερα στο Μηχανογραφικό της Δελτίο; Η απόφοιτος του ΓΕΛ Καρπενησίου εμφανίζεται αρκετά βέβαιη για την επιλογή της, η οποία θα είναι το Τμήμα Ψυχολογίας, με προτεραιότητα πόλεων την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με τη σειρά της, δεν παραλείπει να εκφράσει «ευχαριστώ» προς την οικογένειά της και τους καθηγητές σε σχολείο και φροντιστήριο.