Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Πέτρος Λούκας (18.435 μόρια) & Κώστας Κονιαβίτης (18.434), τα Ευρυτανόπουλα που συμπληρώνουν την τετράδα των αριστούχων των πανελλαδικών

(απόσπασμα ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019)

Κάθε χρόνο, ανάμεσα στις πολλές αξιόλογες επιδόσεις που καταφέρνουν τα Ευρυτανόπουλα, υπάρχουν τα παιδιά που ξεχωρίζουν και διακρίνονται. Είναι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες, είδαν τους κόπους και τον μόχθο τους να δικαιώνονται και χαμογέλασαν πλατιά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς πλέον ανοίγεται μπροστά τους η πόρτα για την ελίτ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» συνομίλησαν με τους φετινούς αριστούχους*, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, απόφοιτους του ΓΕΛ Καρπενησίου, που συγκέντρωσαν από 18.435 έως 18.745 μόρια. Οι αριστούχοι των φετινών πανελλαδικών αναλύουν τα «κλειδιά» της επιτυχίας τους, δίνουν συμβουλές και εξομολογούνται τα όνειρά τους. loukas-koniavitis-gel-2019

ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ | 18.435 ΜΟΡΙΑ

"Κλειδιά έννοιες όπως οργάνωση, συστηματικό διάβασμα, επιμονή και υπομονή"

Ονομάζεται Πέτρος Λούκας, του Παναγιώτη και της Βασιλικής (Γραμματίκα), τον προσεχή Δεκέμβρη θα κλείσει τα 18 (γενν. 17/12/2001) και είναι ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τον τρίτο υψηλότερο βαθμό στις φετινές πανελλαδικές: 18.435 μόρια. Ο απόφοιτος του ΓΕΛ Καρπενησίου, μαθητής της Θετικής, αρίστευσε στη Φυσική με 19.9, τη Χημεία με 19 και τα Μαθηματικά με 19.4, ενώ έγραψε 14.3 στην Έκθεση.loukas--petrosl1

Όπως εξηγεί στα «Ε.Ν», ένα από τα βασικά κλειδιά της επιτυχίας είναι να «μένεις ψύχραιμος καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, να έχεις καλή ψυχολογία και να πιστεύεις σε αυτό που θέλεις να κάνεις». Θεωρεί δε πως πρέπει ο μαθητής να «φέρει τη δύσκολη και απαιτητική χρονιά στα μέτρα του».

Λέξεις και έννοιες που τον συντρόφευαν φέτος ήταν, μεταξύ άλλων η οργάνωση, το συστηματικό διάβασμα, η επιμονή και η υπομονή, με τον απόφοιτο του ΓΕΛ να «φορτσάρει» κυρίως από τη Β’ λυκείου, βάζοντας αρκετά γερά θεμέλια και βάσεις για τις φετινές πανελλαδικές. Προσπάθησε -και εν πολλοίς- πέτυχε να καλύψει τα περισσότερα από τα κενά που είχε, ενώ ομολογεί πως και η τύχη αποτέλεσε παράγοντα που ήταν υπέρ του.

Όπως σημειώνει, προσπάθησε να μην περιορίσει τη σαββατιάτικη έξοδό του, ενώ φέτος αναγκαστικά λιγόστεψε (σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές) ο χρόνος που περνούσε στο κινητό του, με τους φίλους του αλλά και τη γυμναστική.

Για το ποιες σχολές θα δηλώσει ψηλότερα στο επικείμενο Μηχανογραφικό, μάλλον δεν έχει καταλήξει στο 100%, ωστόσο είναι ανάμεσα στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Η/Υ (Μετσόβιο Πολυτεχνείο).

Εκφράζει, τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τους γονείς («που με στήριξαν σε όλο αυτόν τον αγώνα»), τους καθηγητές του (σε φροντιστήρια και σχολείο) και τους φίλους του.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΙΑΒΙΤΗΣ | 18.434 ΜΟΡΙΑ

"Εντατικό και μεθοδικό διάβασμα από την Α’ Λυκείου"

Σε απόσταση αναπνοής από τον συμμαθητή του, Π. Λούκα, βρέθηκε ο τέταρτος αριστούχος του ΓΕΛ Καρπενησίου (και ολόκληρου του νομού), Κωνσταντίνος Κονιαβίτης, του Γεωργίου και της Γερασιμούλας (Τσιδήμα), που συγκέντρωσε 18.434 μόρια. Μαθητής της Θετικής Κατ/νσης, πέτυχε το απόλυτο 20 στη Φυσική, έγραψε 19.8 στα Μαθηματικά, 17.2 στη Χημεία και 15.3 στην Έκθεση.koniavitis-gel1

Τη φετινή χρονιά, ο -γεννημένος στις 5/10/2001- απόφοιτος του ΓΕΛ φρόντισε να προγραμματίσει νωρίς τα φροντιστήρια «ώστε», όπως λέει, «…να μου μένει πολύς χρόνος το απόγευμα για να διαβάζω και το βράδυ να μπορώ να κοιμάμαι ένα 8ωρο», ενώ αξιοποιούσε τα Σαββατοκύριακα για διάβασμα από νωρίς. Ξεκίνησε δε να διαβάζει πιο εντατικά και μεθοδικά από την Ά Λυκείου, καλύπτοντας όχι μόνο τυχόν κενά αλλά και ύλη της επόμενης κάθε φορά χρονιάς (πχ στη Φυσική), βάζοντας έτσι στέρεες βάσεις επιτυχίας.

Τι χρειάστηκε να θυσιάσει για χάρη των πανελλαδικών; Όπως σημειώνει, του έλειψαν οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα, φρόντιζε ωστόσο να μένει χρόνος για μια βόλτα κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ως αναγκαία αποφόρτιση από τα μαθήματα. Στέκεται στην πολύ καλή προσπάθεια που συντελείται στο ΓΕΛ Καρπενησίου, που μαζί με τη βοήθεια που έλαβε από τα φροντιστήρια, τού έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια για τη «μάχη» των πανελλαδικών. Θεωρεί αρκετά απαιτητικά τα φετινά θέματα στη Φυσική και τη Χημεία, αποδείχθηκε όμως επαρκώς προετοιμασμένος για αυτά, αφού, μεταξύ άλλων, κατάφερε να διαχειριστεί εξαιρετικά και το -αναπόφευκτο- άγχος της χρονιάς.

Στο Μηχανογραφικό θα δηλώσει ψηλότερα τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ωστόσο την τελική απόφαση θα τη λάβει τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστεί, τέλος, τους γονείς του για την υποστήριξη όλη τη χρονιά και τους καθηγητές του, σε σχολείο και φροντιστήριο.


* ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΩΝ 18.745 ΜΟΡΙΩΝ

   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΡΟΪΔΑΜΗ ΤΩΝ 18.557 ΜΟΡΙΩΝ