Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) «Επεράσαμε όμορφα, όμορφα…». Ολοκληρώθηκε η 1η κατασκηνωτική περίοδος στη Σωτήρα, σε εξέλιξη το πρόγραμμα για τα κορίτσια

Με μια όμορφη γιορτή στην Ανατ. Φραγκίστα (περιοχή Σωτήρα) έπεσε η αυλαία της α‘ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών και ήδη, από τη Δευτέρα 15/7, ξεκίνησε η περίοδος των κοριτσιών.1

Το Σάββατο 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή λήξης της α‘ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Καρπενησίου στην Ανατολική Φραγκίστα (περιοχή Σωτήρα). Οι Κατασκηνώσεις επαναλειτούργησαν έπειτα από μια δεκαετία, με τα παιδιά να παίρνουν καθημερινά μέρος σε ποικίλες δράσεις και παιχνίδια -ποδηλασία, σκάκι, μπάσκετ, πινγκ πονγκ κ.α.

Στη σαββατιάτικη εκδήλωση, αρχικά έγινε μια εισαγωγική ομιλία από τον πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάπη, υπεύθυνο της κατασκήνωσης, και στη συνέχεια στελέχη και κατασκηνωτές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τραγουδώντας και χορεύοντας. Επίλογο στην εκδήλωση έβαλε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, εμπνευστής του όλου εγχειρήματος, που απέδωσε τα εύσημα στα στελέχη και τους εθελοντές οι οποίοι «δίνουν όλο τους το είναι για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ.Κ.

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, εξάλλου, ξεκίνησε η β’ κατασκηνωτική περίοδος. Συμμετέχουν περίπου 70 κορίτσια (από την Ε’ Δημοτικού έως το Λύκειο), με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στις 28 του μήνα.

2

4

5

6

7

8

10

3