Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

Στον Καύκασο ο Φώτης Θεοχάρης. Σε διεθνή ελληνική αποστολή με στόχο την κορυφή του Ushba στα 4.710 μέτρα

Για μια ακόμα μεγάλη ορειβατική αποστολή εκτός συνόρων ετοιμάζεται ο Βινιανίτης Φώτης Θεοχάρης. Θα επιχειρήσει, μαζί με άλλους Έλληνες, ανάβαση στη βόρεια κορυφή του όρους Ushba στον επιβλητικό Καύκασο.theocharis-kaukasos1

Σε λίγες μέρες, ως μέλος ελληνικής ομοσπονδιακής ορειβατικής αποστολής, ο Φώτης Θεοχάρης, αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, θα προσπαθήσει (χωρίς βοήθεια) να σκαρφαλώσει στην βόρεια κορυφή του όρους Ushba στον Καύκασο, σε υψόμετρο 4.710 μέτρα.  Πρόκειται για μια αποστολή αυξημένης δυσκολίας όπου θα πάρουν μέρος, από τις 23 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, συνολικά 12 Έλληνες ορειβάτες-αναρριχητές. 

«Η αναρρίχηση του Ushba είναι δύσκολη», σημειώνει ο Ευρυτάνας ορειβάτης, «τόσο από τεχνική όσο και από ψυχολογική άποψη, το βουνό προσπαθεί να ‘σπάσει’ τον ορειβάτη, να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει πριν από τη ημέρα κορυφής. Είναι αδύνατο να πούμε τι αισθάνεται ο ορειβάτης όταν στέκεται στην κορυφή (…) όπου συγχωνεύονται δύο κόσμοι -η πραγματικότητα και η αιωνιότητα».

Το Ushba θεωρείται το πιο όμορφο και δύσκολο βουνό του Καυκάσου. «Περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας αναβάσεων αυτού του βουνού κρατούν πολλά ηρωικά και δραματικά επεισόδια», λέει ο Θεοχάρης. Η συγκεκριμένη ορειβατική αποστολή τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Να ευχηθούμε καλή και ασφαλή ανάβαση στην ελληνική αποστολή και τον «δικό» μας Φώτη Θεοχάρη.