Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, που διατηρεί στενές σχέσεις με την Ευρυτανία, τοποθετήθηκε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους

Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, ορίστηκε ο πλοιοκτήτης Αθανάσιος Μαρτίνος έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr.martinos-ampliani11

Το καλοκαίρι του 2018, οι 3 σύλλογοι της Άμπλιανης, μαζί με τον δήμο Καρπενησίου, τίμησαν τους μεγάλους ευεργέτες του χωριού, την οικογένεια Μαρτίνου σε μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους πλοιοκτήτες, παγκοσμίως. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική σε ευθεία αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο επιχειρηματίας της θάλασσας με σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο το οποίο έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Έχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιο νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ.

Σχέση με την Ευρυτανία

Ο Θανάσης Μαρτίνος έχει στενές σχέσεις με την Ευρυτανία. Η γυναίκα του Μαρίνα κατάγεται από την Άμπλιανη Ευρυτανίας. Το ζεύγος είναι μέγας δωρητής του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Άμπλιανης.

Το 2012 το ζεύγος Μαρτίνου τιμήθηκε από τον δήμο Καρπενησίου ως μεγάλοι ευεργέτες. Ο Αθανάσιος Μαρτίνος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καρπενησίου. Το ζεύγος χρηματοδότησε την αναπαλαίωση του μεγάλου τέμπλου της εκκλησίας στην Άμπλιανη καθώς και την αποκατάσταση ζημιών στο κτήριο του ναού, με μια δωρεά που ξεπέρασε τις 250.000 ευρώ σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο του συνεχίζεται μέχρι σήμερα με νέες δωρεές στον Ιερό ναό.