Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ομάδα ποδοσφαίρου σάλας (φούτσαλ) απέκτησε το Καρπενήσι, που έδωσε χθες και φιλικό με τον Παναθηναϊκό

από την έντυπη έκδοση

Ένα νέο, φιλόδοξο εγχείρημα έχει ξεκινήσει στο Καρπενήσι και αφορά στη δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου σάλας. Ο σύλλογος «Καρπενήσι Futsal» έχει εμπνευστές και υπεύθυνους στο οργανωτικό κομμάτι τους προπονητές Δημήτρη Αντωνίου, Χρήστο Καλαμπάκα (Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002») και τους ποδοσφαιριστές της τοπικής ΑΕΚ, Νίκο Κωστή και Δημήτρη Κολλημένο.futsal-omada-filiko-PAO

Το ποδόσφαιρο σάλας, ή futsal όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, είναι μια παραλλαγή του κλασικού ποδοσφαίρου και παίζεται σε μικρότερο γήπεδο και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των πέντε παικτών, από τους οποίους ένας είναι ο τερματοφύλακας και επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές. Την ομάδα στηρίζει μάλιστα η ΠΑΕ Ατρόμητος και αθλητική εταιρεία με τη χορηγία της εμφάνισης της ομάδας.

Φιλικό με ΠΑΟ

Να αναφερθεί πως η ομάδα δημιουργήθηκε μετά από παρακίνηση του δευτεραθλητή Παναθηναϊκού, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί μνημόνιο συνεργασίας. Μάλιστα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε φιλικό ματς των δυο ομάδων στο ΔΑΚ Πολιτείας στην Κηφισιά, το οποίο είχε σεμιναριακό χαρακτήρα και δεν καταγράφηκε το σκορ.futsal-omada-filiko-PAO2

Στιγμιότυπο από το κυριακάτικο φιλικό με τον ΠΑΟ (φωτό: futsal365.gr)

Αυτό ήταν το ανεπίσημο «βάπτισμα του πυρός» για την ομάδα από το Καρπενήσι, που μάλιστα θα συμμετάσχει πειραματικά στη Futsal League (Β΄ Εθνική σάλας) και το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα δοθεί στις 27 Οκτωβρίου στο Καρπενήσι με την Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι οι εξής: Αδέσποτος Αθηνών, Φάληρο, Διογένης Ολυμπιακόύ Χωριού, Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, Κόμπρα και Σάμος.

Την όλη προσπάθεια υποστηρίζει η ΕΠΣ Ευρυτανίας και ο πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας. Οι προπονήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Ενδιαφέρον από τα παιδιά

Για τη νεοϊδρυθείσα ομάδα και την πρώτη επαφή των Καρπενησιωτών με το φούτσαλ, ο προπονητής Δημήτρης Αντωνίου δήλωσε:

«Είναι για εμάς μεγάλη χαρά για εμάς να κάνουμε ξεκίνημα σε ένα καινούργιο άθλημα, που διεξάγεται στη σάλα, στον κλειστό χώρο. Είμαστε η πρώτη περιφερειακή ομάδα φούτσαλ στην Κεντρική Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από πάρα πολλά παιδιά, έχουμε τις εγκαταστάσεις του κλειστού του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Ευελπιστούμε σε μια καλή παρουσία και ο στόχος μας είναι να πάμε βήμα-βήμα, να αγαπήσουν περισσότερα άτομα το άθλημα, περισσότεροι νέοι (…)».

Ο εκ των υπευθύνων της ομάδας και ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολλημένος, συμπληρώνει:

«Το Καρπενήσι πλέον θα γνωρίσει ένα νέο άθλημα. Εύχομαι όλα τα νέα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο σάλας, να συμμετέχουν στις προπονήσεις και είναι κοντά στον αθλητισμό μακριά από κακές επιρροές. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια και μακάρι στην πόλη μας να αναπτύσσονται συνεχώς νέα αθλήματα, στηριζόμενα ενεργά από τους συμπολίτες μας».