Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. Διευθυντής Γ. Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας ο εκπαιδευτικός Κουτρομάνος Θωμάς

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θέση συνεργάτη διευθυντή στο ιδιαίτερο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Δημητρόπουλου Απόστολου στο υπουργείο Παιδείας, ανέλαβε ο Ευρυτάνας εκπαιδευτικός, με καταγωγή από την Πρασιά Ευρυτανίας, Κουτρομάνος Θωμάς.

koutromanos-thomas-8omas-paideias

Ο Κουτρομάνος Θωμάς (του Ηλία), γεννήθηκε στην Πρασιά Ευρυτανίας, όπου και εργάστηκε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως Δάσκαλος. Εδώ και 32 χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Είναι παντρεμένος με Εκπαιδευτικό και πατέρας δύο παιδιών, του Ηλία και της Βάνας, Ιατροί και οι δύο.

Έχει εργαστεί ως Δάσκαλος και ως Διευθυντής επί σειρά ετών σε διάφορους τύπους σχολείων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Έχει υπηρετήσει ως Μορφωτικός Ακόλουθος στη Γερμανία. Κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) της Α΄ Αθήνας.

Έχει συγγράψει πλήθος μελετών και ήταν εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου. Η οργανική του θέση σήμερα είναι στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. 

Έχει εκλεγεί Διαμερισματικός Σύμβουλος του 2ου Διαμερίσματος της Αθήνας στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και 1ος σε ψήφους Σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στις Δημοτικές εκλογές του 2010. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 κατέλαβε την 18η θέση στους 98 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού “Αθήνα Μπορείς”.