Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Αρχίζει σήμερα (15/9) η κυνηγετική περίοδος στην Ευρυτανία. Χωρίς όριο κάρπωσης η θήρα αγριογούρουνων

Με τα όπλα παρά πόδα βρίσκονται οι κυνηγοί της Ευρυτανίας, καθώς την Κυριακή 15 του μήνα ξεκινά η κυνηγετική περίοδος στον νομό.kinigi-arxeio11

Στις 16 Αυγούστου ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Δασαρχείου Καρπενησίου, κ. Γιάννης Καρκάνης, και στις 19 Αυγούστου ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Δασαρχείου Φουρνάς, κ. Γιώργος Τσαμαδιάς, υπέγραψαν τις σχετικές Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις Θήρας για τη χρονιά 2019-2020, που καθορίζει τους βασικούς κανόνες άσκησης του κυνηγιού.

Η κύρια αλλαγή φέτος είναι το ότι αυξήθηκε οριζόντια, σε όλη τη χώρα, η κάρπωση του αγριόχοιρου και πλέον το κυνήγι αγριογούρουνων θα γίνεται χωρίς περιορισμό ανά ομάδα και ημερήσια έξοδο. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προληπτικά και επικουρικά των λοιπών μέτρων που λαμβάνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισόδου στη χώρα μας της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που έχει πλήξει γειτονικές βαλκανικές χώρες και αποτελεί εν δυνάμει πρόβλημα και για την Ελλάδα. Απαγορεύεται, ωστόσο, το κυνήγι του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του καθώς και των χοιρομητέρων αυτού.

Τέλος, ύστερα από ενημέρωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρπενησίου, τα τέλη αδειών θήρας έτους 2019-2020 καθορίζονται ως εξής: Η Τοπική Άδεια κοστίζει 111,76 ευρώ, η Περιφερειακή Άδεια 131,76 ευρώ και για τη Γενική Άδεια οι κυνηγοί καταβάλλουν 161,76 ευρώ. Επίσης, η εγγραφή στοιχίζει 1,8 ευρώ και το βιβλιαράκι 1,5 ευρώ.