Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ: Προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι και σε λίγες μέρες συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ

Ανάμεσα στους 16 Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα του Κατάρ είναι ο βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε μέρος της προετοιμασίας του στα υψόμετρα του Καρπενησίου. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής έπιασε το όριο πρόκρισης στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Άλιτους της Λιθουανίας.papamixail badin1_1

Πρόκειται για την 4η συνεχόμενη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Μόσχα 2013, Πεκίνο 2015, Λονδίνο 2017, ενώ ο Καρδιτσιώτης αθλητής έχει συμμετάσχει στα 50χλμ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 (Λονδίνο) και 2016 (Ρίο). Έχει ατομικό ρεκόρ 3.49.56, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.

Το Καρπενήσι αποτελεί αγαπημένο και σταθερό τόπο προετοιμασίας του Παπαμιχαήλ, που και φέτος διένυσε… ατελείωτα χιλιόμετρα πέριξ της ευρυτανικής πρωτεύουσας.

«Έχω βγάλει πολλή προπόνηση ωστόσο δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ντόχα. Σίγουρα θα είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες της ζωής μου. Παρά το γεγονός ότι η εκκίνηση θα δοθεί στις 23.30 τόσο η ζέστη, όσο και η υγρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα», δηλώνει ο Παπαμιχαήλ και προσθέτει: «Πάντα επιδιώκω να βρεθώ ψηλά. Ο στόχος καταρχήν είναι να τερματίσω υγιής και αν όλα πάνε καλά να βρεθώ στην πρώτη 16άδα του αγωνίσματος μου».

«Είναι σημαντικό», σημειώνει ακόμα, «…που θα είμαι εκεί, ωστόσο δεν μετράω Παγκόσμια, αφού η κάθε συμμετοχή μου δίνει το κίνητρο για το κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα δεν μου έχει βγει αυτό που ήθελα και αυτό που θα μπορούσα να έχω κάνει με βάση την δουλειά και την προσπάθεια. Πάντα περιμένεις να έρθει η επιτυχία, πάντα προσπαθείς γι΄ αυτή. Στο δικό μου μυαλό υπάρχει ήδη και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Παπαμιχάηλ προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν χρειάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα την εβδομάδα σε συνθήκες που... θυμίζουν Ντόχα. «Η προπόνηση βγήκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με πολλή ζέστη, στην πόλη μου την Καρδίτσα, ενώ έκανα μια προετοιμασία και στο Καρπενήσι. Για να βγει ο απαιτούμενος όγκος δουλειάς χρειάστηκε να κάνω περίπου 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα, ενώ δούλεψα βραδινές ώρες, αφού ο αγώνας θα γίνει στις 23.30. Παράλληλα σε συνεργασία με την διατροφολόγο της ομοσπονδίας Ειρήνη Μπαρμπαρούση ακολουθώ κάποιες διατροφικές οδηγίες, κυρίως σε σχέση με το τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την αφυδάτωση, αφού στη Ντόχα τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα», κατέληξε ο Παπαμιχαήλ. Να ευχηθούμε στον Αλέξανδρο καλή επιτυχία!

papamixail badin1_2

papamixail badin1_3