Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Συνεδρίασε, για πρώτη φορά, το Συμβούλιο Κοινότητας Καρπενησίου. Είναι 7μελές και έχει πρόεδρο τον Χρήστο Αρμάγο

από την έντυπη έκδοση

Για πρώτη φορά συνεδρίασε, την περασμένη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, το Συμβούλιο Κοινότητας Καρπενησίου, που ως όργανο έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.simboulio-koinotitas-karpenisi11

Με δύο (2) θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε, σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου, το απόγευμα (19.00) της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2019, το Συμβούλιο Κοινότητας Καρπενησίου.

Πρόκειται για όργανο διοίκησης που αναδείχθηκε κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 (υπήρχε διακριτή κάλπη) και είναι επιφορτισμένο κυρίως με αρμοδιότητες γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Είναι σε θέση να υποβάλλει προτάσεις, να φέρει θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου κ.ο.κ.

Πρόεδρος ο Αρμάγος

Το Συμβούλιο Κοινότητας Καρπενησίου απαρτίζεται από επτά (7) μέλη και πρόεδρος είναι ο Χρήστος Αρμάγος, καθώς ήταν ο σύμβουλος του πρώτου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού («Ανεξάρτητη Ομάδα Κοινότητας Καρπενησίου») που έλαβε και τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Η θητεία του προέδρου εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου. Το συμβούλιο, μετά την ορκωμοσία και εγκατάσταση των μελών του, λειτουργεί αμέσως και χωρίς καμία άλλη διαδικασία, αφού ο πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ρητά από το νόμο. Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου είναι δημόσιες και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος/α επιθυμεί.

Το 7μελές συμβούλιο

Ο ίδιος συνδυασμός εξέλεξε συνολικά τρία μέλη, τους Χρήστο Αρμάγο (πρόεδρος), Δημήτρη Κολλημένο και Αθανασία Κοντοπάνου. Ο δεύτερος σε ψήφους συνδυασμός, «Για την Πόλη Μας», εκπροσωπείται στο Συμβούλιο με δύο μέλη, τους Κωνσταντίνο Τσιάρα και Παναγιώτη Παπαρούπα, όπως δύο μέλη έχει και ο συνδυασμός «Ξαναρχίζουμε Μαζί», τον Βασίλη Καραμπά και τον Παναγιώτη Κοντογεώργο.

Η παρθενική συνεδρίαση

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας τέθηκαν επί τάπητος δύο θέματα: 1. Ορισμός Αναπληρωτού Προέδρου και 2. Προτάσεις έργων για ένταξή τους στο νέο τεχνικό πρόγραμμα 2020 του Δήμου Καρπενησίου.

Αναπληρωτής πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Δημ. Κολλημένος, ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου όταν ο τελευταίος απουσιάζει ή κωλύεται. Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν στο τραπέζι αρκετές προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις στην πόλη του Καρπενησίου, οι οποίες και θα διαβιβαστούν στον δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα (Δ.Σ. και επιτροπές) τις επόμενες ημέρες.