Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στον Προυσό, το μεσημέρι της Κυριακής (29/9), η κηδεία του Χρ. Στρεμμένου, που "έφυγε" στα 87 του

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, άφησε την Πέμπτη το πρωί, 26 Σεπτεμβρίου 2019, στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ο καθηγητής Φυσικής, Χρήστος Στρεμμένος, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Διετέλεσε καθηγητής στη Μπολόνια και πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη με εντολή Ανδρέα Παπανδρέου. Προσωπικότητα μεγάλης εμβέλειας, διέπρεψε επί σειρά ετών σε πολλά επίπεδα. stremenos1

Ο Χρήστος Στρεμμένος είχε ένα μεγάλο όραμα που το έκανε πραγματικότητα το 1992. Το «Αλλαντοποιείο Στρεμμένου» είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης, τα οποία καταφέρνουν ν’ ανταγωνιστούν τ’ αντίστοιχα του εξωτερικού. Προσούτο, σαλάμι αέρος, λουκάνικο Ευρυτανίας, καπνιστό μπέικον και η περίφημη πορκέτα είναι μερικά από τα αλλαντικά που παράγει η μονάδα. 

Ο Χρήστος Στρεμμένος γεννήθηκε στον Προυσό Ευρυτανίας. Τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Αγρίνιο και τις Πανεπιστημιακές στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, από όπου πήρε το πτυχίο Χημικού Μηχανικού με άριστα.

Ακολούθησε μια σπουδαία ακαδημαϊκή καριέρα, με ένα διάστημα αποχής έξι χρόνων, όταν και ανέλαβε τα χρέη του Πρεσβευτή της Ελλάδας στη Ρώμη -ύστερα από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η εξόδιος ακολουθία του Χρ. Στρεμμένου θα τελεστεί στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου, στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρινίο, ενώ η ταφή του θα γίνει στον Προυσό Ευρυτανίας στις 15:00 το μεσημέρι.