Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Για κάστανα στην Αγία Τριάδα. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η ετήσια γιορτή - θεσμός

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, η Αγία Τριάδα Ευρυτανίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την καθιερωμένη «Γιορτή Κάστανου», εκδήλωση-θεσμός στα φθινοπωρινά δρώμενα του τόπου, με στόχευση, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη των ποιοτικών ντόπιων προϊόντων.4

Την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου, από τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία του χωριού, ντόπιοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν ψητά κάστανα, ενώ ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα θα φροντίσει να ανεβάσει το κέφι. Ο καιρός φαίνεται πως θα είναι σύμμαχος και οι Αγιατριαδίτες ευελπιστούν σε μεγάλη προσέλευση, τόσο από την Ευρυτανία όσο και από γειτονικούς νομούς.

Τη συνδιοργάνωση της γιορτής έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αγιατριαδιτών και ο δήμος Καρπενησίου. Εξάλλου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του δήμου στην κάλυψη μέρους των συνολικών εξόδων της διοργάνωσης, με το ποσό των 2000 ευρώ (θα καλυφθεί τμήμα του κόστους για την προμήθεια καστάνων και την ηχητική κάλυψη). Χορηγοί Επικοινωνίας είναι τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.