Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Από την Πάτρα, στη Δυτική Ευρυτανία. Εξόρμηση με διαδρομή πλούσιων εμπειριών για μέλη και φίλους του συλλόγου

Οι διαμένοντες στην Πάτρα Ευρυτάνες και φίλοι του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας, ως μια παρέα φίλων και νοσταλγούντων του τόπου, ταξίδεψαν σε χωριά της δυτικής Ευρυτανίας την περασμένη Κυριακή (6/10), διερευνώντας όμορφα μέρη, ιστορικές τοποθεσίες και περιηγητικά αξιοθέατα. «Η φύση με τις γρήγορες εναλλαγές του γεωφυσικού κάλλους, τα πέτρινα δρομάκια και οι γραφικές πλατείες είλκυσαν και συγκίνησαν τους εν λόγω συνταξιδιώτες», διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση.evritanes-axaias-ditiki-evritania1

Εισερχόμενοι στον νομό από τη Γέφυρα της Τατάρνας, οι εκδρομείς πέρασαν τα Χρύσοβα και τα Τοπόλιανα, ακολούθησαν τον Αχελώο ως το πετρόχτιστο γεφύρι της Τέμπλας, σχεδιασμένο από Ιταλούς Μηχανικούς το 1915 και έφτασαν ως Νέον Αργύριον, όπου ο ιερέας του χωριού και ο αντιδήμαρχος Φάνης Κολοκούρας τους φίλεψαν και τους κέρασαν τσιπουράκι στο προαύλιο του ναού, που είναι αφιερωμένος στον Κοσμά τον Αιτωλό.

Επόμενος σταθμός ήταν το Ραπτόπουλο, ενώ κατά το μεσημέρι επισκέφτηκαν την Πρασιά, στο επιβλητικό Κυπαρίσσι του Πατροκοσμά. Γευμάτισαν στα Λεπιανά με γνήσιες ευρυτανικές συνταγές. Στον δρόμο της επιστροφής προς Πάτρα επισκέφτηκαν το Λιθοχώρι, ήπιαν καφέ στη Γρανίτσα, πέρασαν από το Λημέρι, τη Βούλπη και αναχώρησαν ομοίως από τη Γέφυρα Τατάρνας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αναφέρεται σε «μια αξέχαστη εκδρομή για τους συμμετέχοντες. Όσοι δεν έχουν επισκεφτεί αυτά τα μέρη συνειδητοποιούν πως δεν φτάνει ένα μόνο ταξίδι για να τα απολαύσει κανείς όλα. Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο, για μια εξαιρετικά αξιόλογη διαδρομή, γεμάτη ενδιαφέρουσα ερεθίσματα για νέες εξορμήσεις στα Άγραφα και όχι μόνο...».

evritanes-axaias-ditiki-evritania3

evritanes-axaias-ditiki-evritania2