Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Λογοτεχνική διάκριση για τον Ευρυτάνα Μπάμπη Τσέλο

Το τιμητικό βραβείο «Μουσών», που απονέμεται από το λογοτεχνικό περιοδικό:«Κέφαλος – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», ως τιμητική διάκριση για το λογοτεχνικό τους έργο και την ενεργή τους παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα, θα παραλάβει ο Ευρυτάνας λογοτέχνης, Μπάμπης Τσέλος.tselos-mpampis1

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας & Γ. Γενναδίου 8 στην Αθήνα.

Τον περασμένο Απρίλιο, εξάλλου, ο δήμος Καρπενησίου και ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων οργάνωσαν ένα όμορφο αφιέρωμα στο έργο του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη από τη Βράχα Ευρυτανίας, Μπάμπη Τσέλου. Τιμητικό βραβείο στον Ευρυτάνα εικαστικό και λογοτέχνη απένειμε ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης.

Ποιος είναι

Ο Μπάμπης Τσέλος γεννήθηκε στη Βράχα Ευρυτανίας και κατοικεί στη Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας. Είναι δάσκαλος. Σπούδασε επίσης Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε εικαστική Αγωγή σε σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια.

Έχει εκδώσει: βιβλία για την Εικαστική Αγωγή, λογοτεχνικά βιβλία, λαογραφικές-ιστορικές μελέτες κλπ. Η ποίησή του έχει πολυβραβευτεί. Στις εκθέσεις ζωγραφικής του παρουσιάστηκαν οι σειρές: «Συνθέσεις», «Έννοιες», «Ρίζες», «Μοτέρ», «Τοπία Α», «Τοπία Β», «Τοπία Γ», «Ευρυτανία», «Λαϊκή Αγορά», «Παρουσίες», «Εκρήξεις». Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Συγγραφέων Φθιώτιδας, του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας.