Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος για Αγία Βλαχέρνα. Υπεγράφη η σύμβαση, 800.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Υπεγράφη τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου «ΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ - ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός.ergo-mixanimama-perifereia1

Το έργο αφορά αφενός στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο από τον περασμένο χειμώνα και αφετέρου στην κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα μέχρι τον οικισμό Βαμβακιές και την ιρλανδική διάβαση καθώς και την κατασκευή τεχνικών για την προστασία του εν λόγω οδικού άξονα από τον παρακείμενο ποταμό.

Η χρηματοδότηση του έργου υλοποιείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και η κατασκευή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: "Η Περιφερειακή Αρχή, πιστή στο πρόγραμμά της, χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεχίζει να επενδύει στην ολοκλήρωση βασικών οδικών υποδομών της περιοχής. Θωρακίζουμε όλες οι Περιφερειακές Ενότητες και χρηματοδοτούμε τα έργα που έχουν θέσει σε προτεραιότητα, εξασφαλίζοντας ασφαλή μετακίνηση για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της  Ευρυτανίας όλες τις εποχές του χρόνου".

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής: "Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου κάνουμε ένα ακόμη βήμα ώστε να ολοκληρώσουμε την πολύ σημαντική για εμάς οδική σύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία στη θέση Αγαλιανός αλλά και την ολοκλήρωση της σημαντικής τουριστικής διαδρομής Καρπενήσι – Φιδάκια – Αγία Βλαχέρνα – Λίμνη Κρεμαστών, επενδύοντας και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Ευρυτανίας".

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)