Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αναστολή λειτουργίας για δύο (2) ακόμα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης της Ευρυτανίας, λόγω έλλειψης μαθητών

louketo-arxeio11

Δύο ακόμη σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρυτανίας ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατά το έτος 2019-2020, λόγω έλλειψης μαθητών. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά δύο νηπιαγωγεία, στη Δυτική Φραγκίστα και τη Γρανίτσα.

Είχε προηγηθεί, στις αρχές της περυσινής χρονιάς, η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων Μεγάλου Χωριού (και του Νηπιαγωγείου) και Αγίου Γεωργίου-Παλαιοχωρίου. Μέσα σε μια διετία, η Ευρυτανία «έχασε» πέντε σχολεία.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν το… προφανές, το γεγονός ότι τα σχολεία της Ευρυτανίας «αποψιλώνονται» με ρυθμό ταχύ, μη αναστρέψιμο -τουλάχιστον άμεσα. Όπως έγραφαν στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη τα «Ευρυτανικά Νέα», με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μέσα σε διάρκεια δέκα ετών (2009-2019), το μαθητικό δυναμικό του νομού μειώθηκε σε ποσοστό 18%. Σήμερα, τα Ευρυτανόπουλα, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου, ανέρχονται σε 1.610  (904 σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και 710 σε γυμνάσια και λύκεια).