Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ήρθε ο Βιολόγος, άρχισαν τα μαθήματα στο ΓΕΛ Καρπενησίου. Με την… τρίτη πρόσληψη καλύφθηκε το κενό εκπαιδευτικού

από την έντυπη έκδοση

Δύο (2) μήνες μετά το πρώτο κουδούνι βρέθηκε η «χρυσή τομή» για την πλήρωση του κενού εκπαιδευτικού Βιολογίας στο Γεν. Λύκειο Καρπενησίου. Συνολικά 12 καθηγητές ανέλαβαν υπηρεσία μέσω της γ' φάσης προσλήψεων αναπληρωτών.gel-katalipsi-pano-biologia

Σε διήμερη κατάληψη προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές του ΓΕΛ Καρπενησίου, ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη γνώση και την πρόσληψη καθηγητή Βιολογίας. Πλέον, δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι, το πρόβλημα οδεύει προς οριστική λύση, καθώς προσελήφθη και τοποθετήθηκε καθηγητής για το συγκεκριμένο μάθημα


Σε προσλήψεις 6.629 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής προχώρησε, την Τετάρτη 6/11, το Υπουργείο Παιδείας. Ήταν η γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, που δίνει λύση στις περισσότερες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπήρχαν στα σχολεία της Ευρυτανίας.

Δώδεκα (12) αναλαμβάνουν

Σε επίπεδο νομού Ευρυτανίας, ανακοινώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) προσλήψεις αναπληρωτών διαφόρων ειδικοτήτων, σε Γενική Παιδεία και Παράλληλη Στήριξη. Εξ αυτών, τη θέση αποδέχθηκαν οι δώδεκα (12), οι οποίοι αυτές τις ημέρες πρέπει να παρουσιαστούν στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας και τοποθέτηση σε κενές θέσεις σχολείων ανά τον νομό. Μεταξύ άλλων, προσλήφθηκαν Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Θεολόγοι, Καθηγητές Ξένων Γλωσσών κ.α.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα, όπως καταγράφηκε και στο πρωτοσέλιδο των «Ευρυτανικών Νέων» της περασμένης Τετάρτης (6/11), ήταν το κενό εκπαιδευτικού Βιολογίας στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου. Όσον αφορά τη θέση, στις 30 Σεπτεμβρίου έγινε πρόσληψη καθηγητή, ο εκπαιδευτικός, όμως, δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση. Ίδια κατάληξη είχε και η πρόσληψη καθηγήτριας στις 14 Οκτωβρίου, που επίσης αρνήθηκε τη θέση.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέσω της… τρίτης πρόσληψης αναπληρωτή (ο οποίος και αποδέχθηκε τη θέση), οι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Καρπενησίου θα έχουν από τις επόμενες ημέρες καθηγητή στη Βιολογία. Πρόκειται, όπως έχουν επισημάνει τα «Ε.Ν.», για μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο και αυξημένης, μάλιστα, βαρύτητας, με τα παιδιά να διαμαρτύρονται για το κενό προχωρώντας σε κινητοποιήσεις -διήμερη κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕ Ευρυτανίας.

Πάντως, αν και έγιναν προσπάθειες, τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού δεν καλύφθηκαν στο σύνολό τους στην Ευρυτανία, καθώς υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε Βιολόγο (σε Ραπτόπουλο-Γρανίτσα), Χημικό (1ο Γυμνάσιο) και στο μάθημα των Καλλιτεχνικών.