Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Μαθητές και επιχειρηματικότητα. Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Καρπενησίου στο Επιμελητήριο Ευρυτανίας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ευρυτανίας επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες του τμήματος κ.κ. Χρυσάνθη Χαντζοπούλου και Μαρία Καλαϊτζή.

EPAL11

Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές υποδέχτηκαν και ξενάγησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Τσάμπρας Χρήστος και η διευθύντρια των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κα Βίκυ Κουρκουβέλη.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον σκοπό που εξυπηρετούν τα Επιμελητήρια, τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου στην περιοχή, καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει για τη βελτίωση του επιχειρηματικού «γίγνεσθαι» στον νομό Ευρυτανίας.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο κ. Τσάμπρας απάντησε σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο νομός Ευρυτανίας. Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προοπτικές που υπάρχουν στην Ευρυτανία, ειδικά στον τομέα της αγροτοδιατροφής και του τουρισμού.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με τους μαθητές σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και σειρά δράσεων προκειμένου οι μαθητές να προσεγγίσουν καλύτερα την έννοια της επιχειρηματικότητας και να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο νομός στους νέους που θα επιχειρήσουν επαγγελματικά σ’ αυτόν, σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση.