Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Χρηματοδοτείται, από την Περιφέρεια Στερεάς, ο εκσυγχρονισμός των κτηριακών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας

από την έντυπη έκδοση

Τη χρηματοδότηση έργου για την επισκευή και συντήρηση 11 Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με 2.360.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, μετά τη συνάντηση και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη.KY-dyt-fragkista-arxeio

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων Κέντρων Υγείας σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς, προωθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση έργου για το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας Ευρυτανίας.

Στη δημοπράτηση έργων για την επισκευή και συντήρηση έντεκα (11) Κέντρων Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 2.360.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχωρά η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλαδας.

Η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στη Λαμία, μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Κώστα Μπακομήτρου.

Συγκεκριμένα, τα έργα αποσκοπούν στην αναβάθμιση των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών των Κέντρων Υγείας Αλιβερίου, Αμφίκλειας, Αταλάντης, Δομοκού, Δυτικής Φραγκίστας, Ιστιαίας, Καμένων Βούρλων,  Μακρακώμης, Μαντουδίου, Στυλίδας και Ψαχνών και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των κτηρίων από πλευράς λειτουργικότητας, ασφάλειας, κόστους λειτουργίας και αισθητικής.

“H Υγεία των πολιτών αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική και πολυεπίπεδη συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειάς μας. Υπογράφοντας με τον κ. Σερέτη την προγραμματική σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 11 Κέντρων Υγείας, στοχεύουμε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στον τόπο μας. Δε σταματούν οι ανάγκες, άρα δε σταματά και η δουλειά μας. Στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία με όλες μας τις δυνάμεις”, δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.

“Είμαι ευτυχής για την πορεία της συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την 5η ΥΠΕ, τόσο στον τομέα των υποδομών, όσο και στον πολύ κρίσιμο τομέα της διαχείρισης της πανδημίας που βιώνει η πατρίδα μας και όλος ο πλανήτης. Έχουμε μια άριστη συνεργασία και θα τα καταφέρουμε.”, συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  κ. Κώστας Μπακομήτρος. 

Αντίστοιχα, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης τόνισε: “Με τον Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό έχουμε οικοδομήσει μια εξαιρετική συνεργασία και έχουμε πετύχει το σύνολο των στόχων που, εξ` αρχής, είχαμε θέσει, δηλαδή τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και τη μεταστέγαση στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, δύο μεγάλα έργα, που λίμναζαν για αρκετά χρόνια, όπως και ο εκσυγχρονισμός της κτηριακής υποδομής έντεκα Κέντρων Υγείας. Η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι πολύ σημαντική  στο έργο της 5ης ΥΠΕ και στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μάλιστα, θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος, τονίζοντας πως η 5η ΥΠΕ έχει το μικρότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, συγκριτικά με τον πληθυσμό της, το οποίο οφείλεται στις ιχνηλατήσεις που γίνονται από  Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, καθώς και στην εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε, καμιά μόλυνση από ιατρικό προσωπικό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των μεγάλων έργων από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αποκλειστικό σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.”.