Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

(Upd) Έφθασαν στον δήμο Καρπενησίου, οι μάσκες για τα σχολεία. Ξεκίνησε η διανομή τους σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια

Έστω και στο… παρά πέντε, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρελήφθη από τον δήμο Καρπενησίου η πρώτη «δόση» των προστατευτικών επαναχρησιμοποιούμενων μασκών που προορίζονται για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τη διαδικασία είχε αναθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).maskes-sxoleia1

Η μεταφορική εταιρεία ξεφόρτωσε, στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου (2/9), στο δημαρχείο Καρπενησίου στον Προφήτη Ηλία, τρεις κούτες με 1.886 μάσκες συνολικά, σε δύο μεγέθη (μικρές και μεγάλες) και διαφορετικά χρώματα. Σε πρώτη φάση, κάθε παιδί και εκπαιδευτικός θα λάβει από μία μάσκα, και σύντομα, σημειώνει το υπουργείο, θα παραδοθούν δύο ακόμα μάσκες -τρεις στο σύνολο για κάθε άτομο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας του δ. Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα, παρέλαβε το υγειονομικό υλικό και ήδη οι πρώτες μάσκες έχουν παραδοθεί σε διευθυντές σχολείων, ενώ ο δήμος Καρπενησίου θα αναλάβει οι μάσκες να φθάσουν και στον δήμο Αγράφων. Όλες οι σχολικές μονάδες του νομού θα έχουν παραλάβει τις μάσκες που τους αναλογούν, μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα (14/9), με την τέλεση του αγιασμού (δείτε ΕΔΩ).

BINTEO

Έπιασαν δουλειά οι καθαρίστριες

Την ίδια ώρα, τόσο στον δήμο Καρπενησίου όσο και στον δήμο Αγράφων, οι καθαρίστριες έχουν πιάσει δουλειά. Θα αναλάβουν το δύσκολο έργο του τακτικού καθαρισμού των αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων των σχολικών μονάδων, σε μια δύσκολη και απαιτητική, λόγω των συνθηκών, χρονιά. Τις προηγούμενες ημέρες, οι δήμοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αξιολόγησης και προχώρησαν στην υπογραφή των συμβάσεων με τις καθαρίστριες. Οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας προχώρησαν στην πρόσληψη συνολικά 19 ατόμων πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων, καθώς για τις 12 θέσεις που είχε προκηρύξει ο δήμος Καρπενησίου, κατατέθηκαν συνολικά 83 αιτήσεις. Τελικά, τα 8 άτομα που θα απασχοληθούν για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων του δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης είναι οι: Κουρλού Αφροδίτη, Καρανίκα Βασιλική, Δελενίκα Φωτεινή, Κόκκοτα Μαργαρίτα, Κοντογεώργου Βασιλική, Ασπροποταμίτη Κωνσταντία, Φούκα Φωτεινή και Κεχριμπάρη Θεοδώρα. Τα υπόλοιπα τέσσερα (4) άτομα που θα απασχοληθούν θα είναι μερικής απασχόλησης και πρόκειται για τις Ξενια Άννα, Μαρούλη Βασιλική, Παπαγιάννη Χρυσούλα και Κυρίτση Γεωργία.

Όσον αφορά τον δήμο Αγράφων, είχε προκηρύξει συνολικά επτά (7) θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν συνολικά 24 αιτήσεις. Οι θέσεις ειδικότητας ΥΕ Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων είναι μερικής απασχόλησης και καλύπτονται από τις εξής υποψήφιες: Κουτσου Αγγελική, Αθανασίου Ελένη, Ροΐδη Κωνσταντία, Φωτοπούλου Ειρήνη, Σκλαπάνη Ελένη, Γατή Λιντια και Μαγγανα Γεωργία.maskes-sxoleia2