Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ταξιάρχης Χρυσικός: "Δεν ξέρω αν θα παραμείνω"

XRUSIKOS-

Συνέντευξη, που θα συζητηθεί, παραχώρησε στα ‘‘Ευρυτανικά Νέα” ο Πρόεδρος του Αίολου Ταξιάρχης Χρυσικός

Ο ισχυρός άντρας μίλησε για τη σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου από την ομάδα του Αίολου και μάλιστα την πρώτη χρονιά ως Πρόεδρός της, όμως ήταν αινιγματικός για το αν θα παραμείνει η κεφαλή του συλλόγου και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. 
Ο κ. Χρυσικός “έριξε” τα βέλη προς τον κ. Παπαντζίμα, ενώ αντίθετα αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί εμπλοκής του Σερμπέση στο θέμα της “εξαφάνισης” των δυο Νιγηριανών στη διάρκεια των μπαράζ ανόδου. 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Αίολου σχολιάζει εκτενώς τα παράπονα που ακούστηκαν από την πλευρά των Αγράφων, σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις του κ. Σταμάτη, τις οποίες χαρακτηρίζει ως “δικαιολογίες”.
 
Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Αίολος Ταξιάρχης Χρυσικός είναι 26 ετών (γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1986) και αγωνίστηκε σε νεαρή ηλικία στον Απεραντιακό και αργότερα τον ΑΠΟΚ. 
Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το χώρο της διαιτησίας και την τελευταία διετία με τα διοικητικά του Αίολου, πρώτα ως μέλος και ακολούθως αναλαμβάνοντας την Προεδρία του συλλόγου. 
Μάλιστα με τον Α.Σ. Αίολος  κατάφερε την πρώτη του, κιόλας, χρονιά σε αυτό το πόσο να κατακτήσει το Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας 2012.
 
Πρόεδρε, πως αισθάνεστε που τόσο νέος σε ηλικία και εμπειρία κατακτήσατε το πρωτάθλημα με τον Αίολο μετά από 13 χρόνια;
Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη μου κιόλας  χρονιά σαν πρόεδρος πήρα το πρωτάθλημα και ειδικά με τον Αίολο που είχε 13 χρόνια να το πάρει. 
Σας είχα πει και πέρσι το καλοκαίρι ότι ο στόχος φέτος θα είναι υψηλός. 
Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω μάθει στην ήττα. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή φέτος όλη την χρόνια ότι υπήρχε πιθανότητα να χάσουμε το πρωτάθλημα.  
 
Ο Χρυσικός με το τρόπαιο του Πρωταθλητή στα χέρια
XRUSIKOS
 
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας που οδήγησε την ομάδα  στην κατάκτηση του τίτλου;
Το μυστικό της επιτυχίας ξεκίνησε από το Καλοκαίρι που έπρεπε να χτίσουμε μια ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό. Φυσικά ήταν πολύ δύσκολο αυτό, αλλά με την παραμονή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στην ομάδα και σωστό πλάνο και πιστή όλη τη χρόνια φτάσαμε στον στόχο μας. 
Η ενίσχυση του Ιανουαρίου μετά τις προσθήκες Τζον και Τζέιμς ανέβασε παρά πολύ αγωνίστηκα την ομάδα. 
Πως ήρθαν δύο έγχρωμοι ποδοσφαιριστές στο τοπικό της Ευρυτανίας;
Τον Ιανουάριο μετά από συζήτηση με τον προπονητή της ομάδας και τον αντιπρόεδρο Λερογιάννη Γιάννη αποφασίσαμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις και έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε 5 ποδοσφαιριστές,  τους  Νικόλαου -Τζον -Τζέιμς - Γραβιά -Στερόπουλο.. 
Είχαμε πολύ καλές συστάσεις αρχικά για τον Τζον, που έπαιζε στην Κύμη. Επικοινωνήσαμε με τον μάνατζέρ του και ήρθαμε σε συμφωνία. Μετά από λίγες ημέρες μάθαμε και για τον Τζέιμς, που κατά την γνώμη μου είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης που έχει έρθει να αγωνιστεί στο τοπικό της Ευρυτανίας, και συμφωνήσαμε και με αυτόν.
Στον πρώτο τελικό με τα Άγραφα δεν αγωνιστήκαν οι δυο Νιγηριανοί Τζον και Τζέιμς και είχε ακουστεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα πως φοβούνται να έρθουν γιατί έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά τους είναι πλαστά. Ποια είναι η τοποθέτηση σας για αυτό το θέμα;
Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν ήρθαν στο πρώτο τελικό. Ούτε μπορώ εγώ να κάτσω να μπω στα παιχνίδια των μάνατζερ. 
Τώρα για τα προβλήματα με τα χαρτιά τους που μου λέτε, εγώ ξέρω ότι αυτά τα παιδιά αγωνίζονταν χρόνια στην Ελλάδα σε τοπικά της Θεσσαλονίκης των Σερρών και της Εύβοιας και με την προβλεπόμενη νομιμότητα η ΕΠΟ εξέδωσε τα δελτία. Από εκεί και περά ο Αίολος και η κάθε ομάδα δεν είναι ούτε πρεσβεία ούτε προξενείο...!!
Πάντως, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία αυτών των παιδιών στην ομάδα και τους ευχαριστούμε που μας βοήθησαν για την κατάκτηση του τίτλου.

Πολύς ντόρος έγινε με τους δυο Νιγηριανούς της ομάδας Τζον και Τζέιμς
TZON-ALI
 
Τι απαντάτε σχετικά με όσα που καταλογίζει η ομάδα των Αγράφων στον κ. Σταμάτη και στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, μετά τον δεύτερο τελικό;
Εγώ θα σταθώ στο γεγονός ότι τα Άγραφα έχασαν στις λεπτομερές και είθισται κάθε ομάδα όταν χάνει να της φταίνε οι πάντες, ο διαιτητής και άλλοι παράγοντες για να δικαιολογηθούν. 
Εγώ ξέρω ότι το 2-2 μπήκε από το κέντρο του γηπέδου και το 2-3 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Παράπονα από την διαιτησία θα μπορούσε να έχει μόνο ο Αίολος όταν στο πρώτο γκολ τον Αγράφων γίνεται καθαρό φάουλ με τις τάπες πάνω στον Μπούκα, επίσης, ο πρώτος βοηθός σηκώνει δυο οφσάιντ στον Νούλα που ήταν καλυπτόμενος  και έβγαινε μόνος του με το τέρμα και ο διαιτητής  που ενώ έδωσε τρία λεπτά καθυστέρηση, κράτησε πέντε μέχρι να ισοφαρίσουν τα Άγραφα.   
Στα μπαράζ ανόδου τι έφταιξε και η ομάδα δεν είχε την πορεία που οι Ευρυτάνες περίμεναν;
Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας όταν έχεις αντίπαλες ομάδες από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπως είναι της Φθιώτιδας της Ευβοίας και της Βοιωτίας οι οποίες έχουν υψηλό μπάτζετ . 
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι δυο ομάδες που ανέβηκαν Ευβοϊκός και Δομοκός είχαν 100.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι εμείς κατεβήκαμε στα μπαράζ με την απουσία  πέντε-έξι βασικών παικτών των Τζον ,Τζέιμς , Χρυσικού του Αζακά και τις Τετάρτες  των φοιτητές  Μ. Νούλα και Κατσαρή, αναγκάζοντας μας να παίζουμε με παιδιά 15 και 16 χρονών.  Καταλαβαίνετε ότι οι ελπίδες που είχαμε ήταν ελάχιστες. 
Όμως, εμείς, παρ’ όλες τις οικονομικές και αγωνιστικές αντιξοότητες κατεβήκαμε και δώσαμε τη μάχη μας. Το σημαντικό όμως είναι ότι αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες. 
Εδώ θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που αγωνίστηκαν σε αυτό το «Γολγοθά» των 6 αγώνων σε 15 ημέρες.
Στις κερκίδες του γηπέδου, στη διάρκεια του αγώνα Αχιλλέας Δομοκού-Αίολος, συζητήθηκε εντόνως, η πιθανότητα να αναλάβει ο Παύλος Σερμπέσης (πρώην προπονητής του ΑΠΟΚ) την τεχνική ηγεσία του Δομκού. Πιστεύετε ότι αυτό σχετίζεται  με την “εξαφάνιση” των δύο Νιγηριανών στα μπαράζ ανόδου;
Δεν ξέρω πως το βγάζετε αυτό το συμπέρασμα. Εμείς δεν είχαμε το χρόνο να ασχοληθούμε με φημολογίες.
Σας θορύβησε το γεγονός πως ο αρμόδιος των μπαράζ ανόδου στο περιφερειακό και πρόεδρος του περιφερειακού πρωταθλήματος  είναι παράλληλα πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, ο κ. Τοπολιάτης, από όπου και προερχόταν και ένας από τους αντιπάλους σας (Παρνασσός);
Κύριε δημοσιογράφε εγώ δεν βλέπω φαντάσματα. Κατά τη γνώμη μου ανέβηκαν δίκαια οι δύο πιο ποιοτικές ομάδες του ομίλου, ο Ευβοϊκός και ο Δομοκός. 
Άλλωστε ο Παρνασσός που λέτε εσείς έμεινε έξω .
* Ο κ. Χρυσικός απάντησε σε αυτή την ερώτηση με βάση τα τωρινά δεδομένα και όχι τα όσα ακούγονται μέσα από την ΕΠΟ και το ενδεχόμενο να ανέβει και η τρίτη της κατάταξης των μπαράζ ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Ποια είναι η γνώμη σας για τον τεχνικό της ομάδας κ. Τριανταφυλλόπουλο,  που οδήγησε την ομάδα στον τίτλο μετά από 13 χρόνια;
Ο κάθε προπονητής κρίνεται από το αποτέλεσμα. Τι να πούμε για τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο, που στην πρώτη του κιόλας χρονιά σαν προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα. 
’Έφτιαξε μια ομάδα κυρίως με νέα παιδιά, άλλαξε τη νοοτροπία και έβαλε τις βάσεις, ώστε αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια. Αν το επιθυμεί και ο ίδιος να συνεχίσει στην ομάδα πιστεύω πως του χρόνου θα έχουμε ανάλογες επιτυχίες.

Ο προπονητής του Αίολου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος
TRIANTAFULLOPOULOS

Πέρυσι ήσασταν μέλος στο συμβούλιο της ομάδας. Ποια είναι η γνώμη σας για τον περσινό προπονητή του Αίολου κ. Πασσά  και ποια είναι η δική σας τοποθέτηση για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με τον τρόπο που έφυγε από την ομάδα;
Ο Κώστας Πασσάς είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και ένας πολύ καλός προπονητής με πολλές επιτυχίες. Απλώς όπως συνηθίζεται σε όλες τις ομάδες οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται. Κάναμε πέρυσι ένα πολύ κακό ξεκίνημα και όπως πάντα την πλήρωσε ο προπονητής.
Ποια είναι η άποψή σας για την Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας, κυρίως στον οργανωτικό τομέα;
Η γνώμη μου για την Ε.Π.Σ. είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια από τον πρόεδρό της κ. Πεταρούδη και δυστυχώς ελάχιστα μέλη της. 
Με λυπεί το γεγονός όμως ότι ένας ξένος άνθρωπος (σ.σ. κ. Παπαντζίμας) που δεν έχει εμφανιστεί ούτε σε ένα γήπεδο της Ευρυτανίας να εκπροσωπεί την Ένωση. και το ποδόσφαιρό μας στις Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Π.Ο. για πέντε μπουφάν και για πέντε φόρμες που δίνει στις ομάδες.
Ποια η γνώμη σας για το επίπεδο της διαιτησίας στην Ευρυτανία;
Όπως είναι μέτριο το επίπεδο του Ευρυτανικού  ποδοσφαίρου έτσι είναι και το επίπεδο της διαιτησίας. Η γνώμη μου όμως είναι πως πρέπει να στηρίξουμε τους ντόπιους διαιτητές και να μην φέρνουμε ξένους αν θέλουμε να έχουμε βελτίωση της διαιτησίας στην Ευρυτανία.
Ποιες οι σχέσεις σου με τον πρόεδρο και Αρχιδιαιτητή κύριο Λαθύρη και ποιες με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Τσάμπρα;
Άριστες και με τους δύο...
Σταμάτησες το ποδόσφαιρο στα 19, έγινες διαιτητής για 3 χρόνια, στα 24 παράγοντας και στα 25 πρόεδρος. Ποιές είναι οι μελλοντικές  φιλοδοξίες; Θα παραμείνετε πρόεδρος και τη νέα σεζόν;
Φιλοδοξίες πάντα υπάρχουν. Τώρα για το αν θα παραμείνω Πρόεδρος και τη νέα σεζόν.... είμαι υπό σκέψεις. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα. 
Κ. Χρυστικέ, σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Κλείνοντας, υπάρχει κάτι άλλου που θα θέλατε να υπογραμμίσετε; 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. τον αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη  Λερογιάννη , τον γενικό γραμματέα κ. Σεραφείμ  Λερογιάννη, τον ταμία κ. Ιωάννη Κουτρουμάνο και τον ειδικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του Αιόλου κ. Παναγιώτη Γιαννιώτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γιάννη Λερογιάννη, που συνέβαλε στα μέγιστα για την επιτυχία της ομάδας. 
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας. το Δήμο Καρπενησίου και όλους τους χορηγούς μας. 
Τέλος να ευχαριστήσω και εσάς για την σημερινή φιλοξενία.

O Ταξιάρχης Χρυσικός (στο μέσο της φωτογραφίας) στην πρώτη του χρονιά
στην Προεδρεία του Αίολου κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρυτανίας.
AIOLOS-TITLOS

Ο Χρυσικός με τη φανέλα του Απεραντιακού "παρακολουθείται" από τον Νίκο Ράικο,
τον οποίο έχει σήμερα ως παίχτη του στον Αίολο. 
XRYSIKOS-1-