Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Ποιος το περίμενε... Δεύτερη δύναμη με 21% ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πρώτη φορά ένα αριστερό κόμμα ανεβαίνει τόσο ψηλά στην Ευρυτανία. Μια αύξηση που ξεπέρασε το 580% από τις εκλογές του 2009, αποσπώντας στις εκλογές του Ιουνίου ένα ποσοστό της τάξης του 20,70% καθώς και 3.185 ψηφοφόρους, οι οποίοι το εμπιστεύθηκαν

 KOTSIAS 501

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ξεπέρασε το 20%, τη στιγμή που σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν ανέβαινε πάνω από το 4%. Πρώτη φορά, επίσης, στην μεταπολεμική ιστορία, αριστερό κόμμα καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη στον νομό

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία, κ. Θωμάς Κώτσιας, δήλωσε πως περίμενε την αύξηση του ποσοστού στην Ευρυτανία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν ευδιάκριτο από τις εκλογές του Μαΐου, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε 4ο κόμμα, με ποσοστό 12,21%.

Βέβαια, τον τελευταίο μήνα συνέβησαν πολλά. Καταρχάς, η ΔΗ.ΣΥ. συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ έχασε ακόμη περισσότερο από τη δύναμή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ -και στην Ευρυτανία- "παρασύρθηκε" από το προεκλογικό "ρεύμα νίκης" πανελλαδικά.

Μήνυμα της Ν.Ε.
Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία αναφέρει:

"Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αυξήθηκαν κατά πολύ οι δυνάμεις μας, παρά την πρωτοφανή επίθεση διαστρέβλωσης, εκβιασμών και τρομοκρατίας. Η αύξηση αυτή αποτελεί ανολοκλήρωτη νίκη του Ελληνικού λαού που δήλωσε την αντίθεσή του στον καταστροφικό κατήφορο των μνημονίων και προσφορά -όπλο στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί και θελήσει να διαπραγματευτεί πραγματικά με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο και τους τροϊκανούς. Δώσαμε έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

Μεγάλο μέρος του κόσμου αντιστάθηκε στα ψεύτικα διλήμματα και πλασματικούς φόβους. Πείστηκε από το ρεαλιστικό πρόγραμμα και την ειλικρίνειά μας και μας εμπιστεύτηκε. Τον ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να μην τον απογοητεύσουμε.

Δεν τα καταφέραμε να βγούμε πρώτο κόμμα ώστε να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της εξαθλίωσης του λαού μας. Θα είμαστε όμως παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα εμποδίσουμε την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού μας. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η ΝΔ χρησιμοποίησε και αξιοποίησε την ακροδεξιά φρασεολογία του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής αφού ενσωμάτωσε και τους εκφραστές αυτής της ιδεολογίας (Γεωργιάδης, Πλεύρης κλπ). Εξέφρασε σκοταδιστικές αντιλήψεις και ξέθαψε τα φοβικά σύνδρομα της παλαιοδεξιάς. Εκτιμούμε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει συνέχεια με κίνδυνο την οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας, τον διχασμό, την παραπέρα επιρροή της ακροδεξιάς ιδεολογίας και νομιμοποίηση των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Στον τόπο μας, την Ευρυτανία, ανάλογο είναι το προεκλογικό και το μετεκλογικό σκηνικό.

Δώσαμε μεγάλη μάχη με χτυπήματα κάτω από τη μέση και σκληρή προπαγάνδα ντόπιων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης. Καταφέραμε όμως να πλησιάσουμε μεγάλο μέρος συμπατριωτών μας, να κουβεντιάσουμε μαζί τους. Πολλοί πείστηκαν και μας στήριξαν αντιστεκόμενοι στις πιέσεις και την τρομοκρατία πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας και ξεπερνώντας την συντηρητική παράδοση της περιοχής. Τους ευχαριστούμε πολύ. Καταφέραμε και εδώ να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να έρθουμε δεύτεροι στο Νομό. Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ευρυτανίας.

Νοιώθουμε το βάρος της ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και υποσχόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διασώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από αυτά που θα αρχίσει να ξεπουλάει και να περικόπτει η Κυβέρνηση που ο λαός, κάτω από την πίεση και την τρομοκρατία ντόπιων και ξένων συμφερόντων, επέλεξε."

Δηλώσεις Θωμά Κώτσια
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Καταρχάς θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Κώστα Κοντογεώργο και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο που του ανέθεσε ο Ευρυτανικός λαός. Σε ό,τι αφορά το δικό μας αποτέλεσμα, θέλουμε να δηλώσουμε ότι πριν από δύο μήνες ξεκινήσαμε έναν ωραίο αγώνα στην Ευρυτανία, προκειμένου να αρθρώσουμε τον δικό μας λόγο και να κάνουμε τις δικές μας προτάσεις, περιοδεύοντας σε όλα τα χωριά του νομού. Σε αυτή την πορεία, και των προηγούμενων εκλογών και τώρα, ο λόγος μας έφερε καρπούς και ο Ευρυτανικός λαός -τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε- μας έφερε δεύτερη δύναμη στην Ευρυτανία.

Η Ευρυτανία αλλάζει. Συντελούνται και γενικότερα κοσμογονικές αλλαγές. Το αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα που αφορά την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Δείγμα αυτού του γεγονότος είναι το παγκόσμιο ενδιαφέρον που είχαν αυτές οι εκλογές, αλλά και η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία, έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν είναι ξεκομμένο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας. Η τύχη της συναρτάται από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές που θα πρυτανεύσουν από την κεντρική κυβέρνηση.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη δύναμη. Ευχόμαστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που είναι ποθητή στην ελληνικό λαό. Ωστόσο, το ζητούμενο για εμάς δεν είναι απλά μια οποιαδήποτε κυβέρνηση. Πρέπει να ξεκαθαριστεί και τι θέλει να κάνει αυτή η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός προσδοκά. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αυτό που είναι, όμως τα προβλήματα και τα συντρίμμια μιας κοινωνίας που καθημερινά εισπράττουμε, υπάρχουν, ανεξάρτητα από το πώς οδηγήθηκε κανείς να ψηφίσει, υπό την επήρεια εκβιασμών και φόβων που μπορεί να καλλιεργήθηκαν.

Όλοι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός έχουν τα ίδια προβλήματα. Όχι όμως η χώρα. Γιατί στη χώρα ζουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Είναι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και οι οποίοι από αυτή την κρίση βγαίνουν πάλι κερδισμένοι. Εμάς μας αφορά ο λαός. Σε αυτό θα στρατευόμαστε και θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα δημόσιο λόγο και ρόλο στην Ευρυτανία. Έτσι όπως μας έταξαν οι Ευρυτάνες.

Γι’ αυτό τους ευχαριστούμε και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλο τον Ευρυτανικό λαό ότι θα είμαστε εδώ γι’ αυτούς. Θα είμαστε εδώ και  για εκείνους που δεν μας ψήφισαν, υποκύπτοντας στα διλήμματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδεδεμένος με την καταστροφή της επόμενης ημέρας. Εκείνοι που είχαν να φοβούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοί που μας φόβιζαν. Τώρα οι μηχανισμοί με τους οποίους τρόμαζαν τον Ελληνικό λαό είναι γνωστοί σε όλους και με αυτούς θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε".