Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το τέλος των σκουπιδιών στην Ευρυτανία. Προκηρύχθηκε το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης

Δημοπρατείται στις 17 Ιουλίου το έργο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Δήμο Καρπενησίου» με προϋπολογισμό 649.000 ευρώ.

sma 502

Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 180 ημέρες και κατά την λειτουργία του θα δέχεται καθημερινά, περίπου, 15 τόνους σκουπιδιών από τους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, τα οποία θα μεταφέροντα καθημερινά στην Λαμία με κοντέινερ, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Ο ΣΜΑ Καρπενησίου θα κατασκευαστεί στη θέση "Πλατανιάς" που βρίσκεται κοντά στον σημερινό σκουπιδότοπο της πόλης. Τα έργα του ΣΜΑ θα κατασκευαστούν σε δασική έκταση περίπου 8 στρεμμάτων, η οποία έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καρπενησίου. Η ακριβής θέση που θα κατασκευαστούν τα έργα βρίσκεται περίπου 200 μέτρα κάτω από τον σημερινό σκουπιδότοπο, σε έκταση που βρίσκεται κατά μήκος του χωματόδρομου από τον οποίο σήμερα διέρχονται τα απορριμματοφόρα και περίπου 550 μέτρα πάνω από την Εθνική Οδό Καρπενησίου - Λαμίας.

Μόνη λύση ο ΣΜΑ
Ο ΣΜΑ θα δώσει εξαιρετική λύση στο μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στον δήμο Καρπενησίου, που ταλαιπωρεί τους πολίτες του εδώ και χρόνια.

Με την ολοκλήρωση των έργων, ο δήμος Καρπενησίου θα διαχειρίζεται καθημερινά περίπου 15 τόνους σκουπιδιών του Καλλικρατικού δήμου Καρπενησίου, τα οποία θα συλλέγονται στον ΣΜΑ και θα μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ στη Λαμία.

Παράλληλα, τα σκουπίδια και του Καλλικρατικού δήμου Αγράφων, περίπου 5 τόνοι, θα μεταφέρονται καθημερινά στον ΣΜΑ, όπου θα μεταφορτώνονται στα κοντέινερ μαζί με τα σκουπίδια του δήμου Καρπενησίου.