Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

ev media-logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012. Δείτε τα ονόματα των «πρώτων» σε όλα τα σχολεία του νομού

Πρώτοι και στα δύσκολα. Μέτριες οι φετινές επιδόσεις, αλλά με αξιόλογες πρωτιές

paneladikes 2012

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο των πανελλαδικών εξετάσεων, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012. Η δεύτερη φάση, που αφορά στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, είναι εξίσου σημαντική και απαιτεί αφοσίωση και σωστή κρίση από τους υποψηφίους

Πάνω από 84.000 υποψήφιοι σε όλη τη χώρα είδαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας τα ονόματά τους στον πίνακα ανακοινώσεων των οικείων σχολικών τους μονάδων. Βέβαια, φέτος, υπήρχε και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αναζήτησης των αποτελεσμάτων, μέσω ειδικού κωδικού που διέθετε ο κάθε υποψήφιος

Όπως κάθε χρόνο η ανακοίνωση των βαθμολογιών έφερε χαμόγελα στα χείλη αρκετών παιδιών, αλλά και πικρίες, αφού αρκετοί είναι και αυτοί που δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους σε κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άλλωστε οι θέσεις των εισακτέων φέτος ανέρχονται στις 76.094.

Όσον αφορά τον νομό Ευρυτανίας, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, συνολικά 105 άτομα προσήλθαν στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα για να διαγωνιστούν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου
Από τους 69 μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, οι 24 κατάφεραν να ξεπεράσουν το 15, ενώ 20 άτομα είχαν βαθμολογία χαμηλότερη του 10. Εντωμεταξύ, ακόμη 7 απόφοιτοι συμμετείχαν στη διαδικασία, οι 4 εκ των οποίων πέτυχαν βαθμολογίες πάνω από 10. Πρόκειται για καλές επιδόσεις, αν συνυπολογίσουμε τη δυσκολία των θεμάτων σε ορισμένα μαθήματα που αφορούν τη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση, καθώς και τη λάθος διατύπωσή ενός θέματος στη Φυσική.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» μίλησαν με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου, κ. Δημήτρη Ζαγκότση, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τα αποτελέσματα. Θέλησε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στους μαθητές «...για την προσπάθεια που έκαναν. Συγχαρητήρια αξίζουν και οι γονείς που συμπαραστάθηκαν στα παιδιά, όπως και οι καθηγητές που δίδαξαν. Στους μαθητές έχω να πω επίσης ότι η προσπάθεια ποτέ δεν τελειώνει. Η επιτυχία στις σχολές είναι το πρώτο στάδιο . Στη συνέχεια έρχεται το ουσιαστικό μέρος, δηλαδή να τελειώσουν ομαλά, με υψηλούς βαθμούς, να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές και να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις προς όφελος δικό τους και της κοινωνίας». Σε ερώτησή μας για το μέλλον των παιδιών αυτών που δίνουν τον αγώνα της ζωής τους στη δίνη που περνά η χώρα, ο κ. Ζαγκότσης είπε χαρακτηριστικά ότι «…θέλω να είμαι αισιόδοξος. Πάντα μια κάθοδος ακολουθείται από μια άνοδο. Φαντάζομαι ότι η χώρα μας θα έχει πολύ μεγάλο κεφάλαιο σε ανθρώπινο δυναμικό και αυτό το δυναμικό είναι ικανό τα επόμενα χρόνια να δώσει μια πνοή ανάπτυξης. Οι σημερινοί μαθητές ως επιστήμονες θα βοηθήσουν αύριο σε αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να τους δίνουμε μήνυμα αισιοδοξίας». 

onomata paneliniesd

Στον πίνακα οι 24 επιτυχόντες, με βαθμό πάνω από 15, στο Λύκειο Καρπενησίου


 


Λύκειο Κερασοχωρίου
Από τους 6 μαθητές του Λυκείου Κερασοχωρίου που εξετάστηκαν πανελλαδικά, οι 3 κατάφεραν να πετύχουν βαθμολογία άνω του 10. Πρόκειται για την Έλενα Μπαμπουκλή του Δημητρίου, με βαθμό πρόσβασης 14,8, την Ανθούλα Χειλά του Γεωργίου με βαθμό πρόσβασης 12,63 -και οι δύο μαθήτριες είχαν ακολουθήσει την Θεωρητική Κατεύθυνση- και τη Χριστίνα Μπαμπουκλή του Δημητρίου, με βαθμό πρόσβασης 9,56, η οποία παρακολούθησε την Τεχνολογική Κατεύθυνση.

Λύκειο Ραπτοπούλου
Από το Λύκειο Ραπτοπούλου συμμετείχαν συνολικά 13 παιδιά· 10 τελειόφοιτοι και 3 απόφοιτοι. Ειδικότερα, οι τρεις δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά υψηλή βαθμολογία, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν τους εξής βαθμούς πρόσβασης: Ελεάνα Ευαγγελογιώργου του Γεωργίου 11,40, Χρυσούλα Κακου του Θωμά 11,37, Βασιλική Καραβίδα του Δημητρίου 11,21, Μαρία Καραντζούνη του Παύλου 10,17, Μαρία Καραχρήστου του Ευσταθίου 16,45, Ηλίας Μπαμπάτσικος του Πέτρου 9,64, Θωμάς Πέτσας του Γεωργίου 10,34, Αρετή Τσέτσου του Ηλία με 11,45, Χρυσάνθη Ζαχαράκη του Παύλου 11,10 και Θωμάς Οικονόμου του Βασιλείου 11,90.

Λύκειο Γρανίτσας
Όσον αφορά το Λύκειο Γρανίτσας, από τους 8 μαθητές που εξετάστηκαν πανελλαδικά, οι 4 κατάφεραν να συγκεντρώσουν αξιόλογη βαθμολογία, διεκδικώντας έτσι την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η Σοφία Αγραφιώτη του Γεωργίου σημείωσε βαθμό πρόσβασης 11,97, η Ευσταθία Γκιόλια του Ιωάννη 9,59, η Λαμπρινή Κουτσοκώστα του Αναστασίου 13,06 και η Βασιλική Παπαδημητρίου του Γεωργίου 11,31. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Λύκειο Φουρνάς
Από τους 5 μαθητές του Λυκείου Φουρνάς που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, μόνο ο Ελευθέριος Μπάζας του Θεοδοσίου κατάφερε να ξεπεράσει το 10, έχοντας βαθμό πρόσβασης 10,79. Ωστόσο, ο Δημήτριος Ντούσικος του Ευαγγέλου με βαθμό πρόσβασης 8 και ο Ελευθέριος Μάργαρης του Κωνσταντίνου με βαθμό 8,77, μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση σε κάποιο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας.

Μηχανογραφικά δελτία
Υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες απόφοιτοι, για ακόμη μια χρονιά, θα αμφιταλαντευτούν ανάμεσα στην εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε Ίδρυμα της πόλης τους με στόχο την …οικονομική φοιτητική ζωή και στην εισαγωγή τους στη σχολή της αρεσκείας τους -η οποία πιθανόν να βρίσκεται σε άλλη πόλη από αυτή της διαμονής τους- όπου τα χρήματα για την συντήρηση ενός δεύτερου σπιτιού είναι πλέον δύσκολο να βρεθούν.

Όλοι οι υποψήφιοι των Λυκείων πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου 2012, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Μέχρι 6 Ιουλίου η
υποβολή δικαιολογητικών
για τις Αστυνομικές Σχολές
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας λήγει την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012.

Να σημειώσουμε πως η σχετική εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, επομένως οι υποψήφιοι πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr. Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται πρωτίστως στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στο τηλέφωνο 210-6977774.