Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012. Πρώτη με 18.801 μόρια η Κωνσταντίνα Σαξώνη. “Στόχος μου η νομική”, λέει στα «Ευρυτανικά Νέα»

Την ικανοποίησή της εξέφρασε στα «Ευρυτανικά Νέα» η αριστούχος του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου Κωνσταντίνα Σαξώνη, η οποία συγκέντρωσε βαθμό πρόσβασης 18,93. Πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο θα είναι η Νομική Σχολή Αθηνών.

saksoni kwnna

«Νιώθω ικανοποιημένη που κατόρθωσα να πετύχω τον στόχο που είχα θέσει από την ηλικία των 12, να εισαχθώ στη Νομική σχολή. Αυτό καθαυτό το γεγονός αποτελεί για εμένα επιτυχία», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως «η κατάκτηση της κορυφής είναι απλώς ένα χαροποιό γεγονός, γιατί είναι αποτέλεσμα επίμονης και επίπονης ατομικής εργασίας χρόνων και όχι μετατόπισης του διαβάσματός μου αποκλειστικά στην τελευταία λυκειακή τάξη. Δούλεψα σκληρά, μακροχρόνια και ανταμείφθηκα. Δεν στήριξα ποτέ την εικόνα του άριστου μαθητή στα χρήματα των γονιών μου και γι’αυτό το αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές εξετάσεις ήρθε ως απότοκο του επιπέδου που προσπαθούσα να φτάσω σε όλα τα μαθητικά μου χρόνια.»

Όσον αφορά τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει, ώστε επιτύχει το αποτέλεσμα αυτό, μας απάντησε πως «ο λιγοστός ύπνος σε καθημερινή βάση ήταν η μοναδική θυσία που χρειάστηκε να κάνω, γιατί ο διαθέσιμος χρόνος δεν μου ήταν αρκετός για ένα ποιοτικό διάβασμα εφ’όλης της ύλης. Βέβαια, η πειθαρχία και η τελειομανία που με διακρίνουν με βοήθησαν στο να είμαι σε εγρήγορση και να προετοιμάζομαι όσο το δυνατό καλύτερα αδιαφορώντας για τον χρόνο. Δεν περιόρισα τις εξόδους μου, ούτε άλλαξα τρόπο ζωής με άλλοθι τις Πανελλαδικές.»

Η Κωνσταντίνα δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους όσοι τη βοήθησαν είτε ψυχολογικά είτε πρακτικά κατά τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως την οικογένειά μου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε, ώστε να διατηρεί ακμαιότατο το ηθικό μου σε κάθε περίοδο της σχολικής μου ζωής, και για τα κίνητρα που μου έδινε, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να πετύχω παρά το ψυχοφθόρο περιβάλλον του σχολείου. Έπειτα, οφείλω ένα ευχαριστώ στους καθηγητές και τους φροντιστές μου για την πολύτιμη βοήθεια και την καθοδήγηση που μου πρόσφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όλους τους συνυποψήφιους».