Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Να ελεγχθεί απο το ΣΔΟΕ ζητά ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας Δημοσθένης Τσιαμάκης

Επιστολή - παρέμβαση του πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Δημοσθένη Τσιαμάκη. “Ζητώ από το ΣΔΟΕ να με ελέγξει”

tsiamakis

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) μέσα από τους ελέγχους που διενήργησε και συνεχίζει να διενεργεί στο «πόθεν έσχες» των αρχόντων της χώρας (δημάρχων, νομαρχών, πρωθυπουργών και λοιπών αξιωματούχων της δημόσιας διοίκησης) εντόπισε την περασμένη εβδομάδα κάποιον αντιδήμαρχο στην δική μας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει καταθέσεις σε τράπεζες 3.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται από τα οικογενειακά του εισοδήματα.

Το γεγονός αυτής της κατάθεσης δεν θα είχε ιδιαίτερη, έως και καθόλου σημασία, εάν δεν επισημαίνετο από το ΣΔΟΕ ότι ο συγκεκριμένος άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης διετέλεσε επί επτά συνεχόμενα χρόνια αντιδήμαρχος στον τόπο του, οπότε πιθανόν δημιούργησε και αυτός ένα μικρό καθεστώς διοικητικής και οικονομικής εξουσίας.

Στο παρελθόν από εκθέσεις που κυκλοφόρησαν από τα επιτελεία των επιθεωρητών της δημόσιας διοίκησης διεπιστώθη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κατέχει εξέχουσα θέση (σχεδόν πρώτη) πανελλαδικά σε επίπεδο διαπλοκής, διαφθοράς και σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

Κοινή διαπίστωση από κάθε Έλληνα, είναι το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μας προέκυψε από διάφορες αιτίες, αλλά μια εκ των μεγάλων, υπήρξε και δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει, η ασύστολη σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τους παράγοντες αρκετών δήμων της χώρας μας.

Σαν Έλληνας πολίτης εκφράζω την ευαρέσκειά μου προς το ΣΔΟΕ για τους μέχρι τώρα ελέγχους των πόθεν έσχες, με την πεποίθηση αλλά και την απαίτηση να ενταθούν και να συνεχιστούν αμείλικτοι προς κάθε κατεύθυνση χωρίς έλεος και διαχωρισμούς, διότι η διαπλοκή και η διαφθορά δεν έχει χρώματα πολιτικά, αλλά διεφθαρμένους και επίορκους άρχοντες και λοιπούς αξιωματούχους τοπικά, περιφερειακά και σε κεντρικό επίπεδο.

Επιτέλους να γίνει διαχωρισμός, ποιοι βάλανε το δάκτυλο στο μέλι και ποιοι όχι, διότι το τσουβάλι που μπαίνουν όλοι μαζί μέσα με τη γνωστή φράση «όλοι ίδιοι είναι» όχι μόνο δεν εντοπίζει ενόχους, αλλά μπορώ να πω ότι σχεδόν καλύπτονται οι πάντες.

Και στο κάτω κάτω της γραφής ούτε τα κόμματα μα ούτε και τα πρόσωπα είναι ίδια μεταξύ τους. Υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους και μάλιστα πολύ μεγάλη.

Η γάγγραινα της διαφθοράς και της διαπλοκής σε επίπεδο διοικητικής και οικονομικής εξουσίας πρέπει, πάση θυσία, να ξεριζωθεί τώρα και για το θέμα αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε, πρωτίστως και πάνω από όλους η Κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται από τρία διαφορετικά κόμματα οφείλει να τιμωρήσει, χωρίς επιείκεια, τους ενόχους και να αποκαταστήσει το πολιτικό κύρος και την αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου.

Γι’ αυτό και εγώ σήμερα δεν θα περιορισθώ μόνο στην κριτική για άλλους, αλλά θα θέσω υπόψη των διωκτικών αρχών οικονομικού εγκλήματος της χώρας πρώτα τον εαυτό μου, κάνοντας γνωστή την του παρελθόντος μου διαδρομή δια της οποίας προσέφερα υπηρεσίες στον τόπο από διάφορα πόστα διατελέσασας:

Οικονομικός έφορος σε διάφορες επαρχιακές οικονομικές εφορίες στη νησιωτική και στεριανή Ελλάδα μέχρι το 1989.

Διορισμένος νομάρχης Πρεβέζης από το 1990 έως το 1994.

Νομάρχης και βουλευτής Ευρυτανίας επί μια και πλέον δεκαετία.

Διοικητής στο Αναρρωτήριο Πεντέλης από το 2008 μέχρι τα μέσα του 2010.