Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Κατέφτασαν στο Καρπενήσι οι ποδηλάτες. Σήμερα ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ξεκινά σήμερα μια από τις κορυφαίες ετήσιες ποδηλατικές διοργανώσεις πανελλήνιου χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Καρπενησίου από σήμερα έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012. Χορηγός επικοινωνίας είναι τα "Ευρυτανικά Νέα" και το evrytanika.gr

 

 

 

 

 

Στον χώρο της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, ώστε να γίνει η επικύρωση των συμμετοχών, ο έλεγχος δελτίων καθώς και η διανομή αριθμών.

Όπως είχαν γράψει και τα ¨Ευρυτανικά Νέα¨ (αρ. φυλ. 504/11-07-12) “...πρόκειται για μοναδικό θέαμα από αυτά που βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση”. Με 136 αθλητές στις κατηγορίες εφήβων, παίδων, νεανίδων και κορασίδων, ξεκινά την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Καρπενήσι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο δήμος Καρπενησίου.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Την Τρίτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο νέο Δημαρχείο στον Προφήτη Ηλία, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Θανάση Τερζή και συνεργατών του, του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, του προέδρου του ΟΠΠΑΔΗΚ κ. Παναγιώτη Γιαννιώτη και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου κ. Γιάννη Κατσαρού

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε την πρόθεσή του, να διοργανωθεί του χρόνου στην Ευρυτανία το πρωτάθλημα mountain bike, διότι όπως είπε "... η Ευρυτανία με το φυσικό της περιβάλλον και την ιδανική της γεωμορφολογία, αποτελεί μια φυσική πίστα για αγώνες mountain". Επιπλέον, πρότεινε να κατασκευαστεί μια πίστα στο Βελούχι, ώστε να μπορούν να γίνονται χειμερινοί αγώνες mountain bike.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι “αποτελούν και στόχο της δημοτικής αρχής να εμπεδωθούν στους πολίτες τα οφέλη από την κίνηση με το ποδήλατο”.

“Τρεις είναι οι λόγοι που ζητάμε όλο και περισσότεροι πολίτες να κάνουν χρήση του ποδηλάτου”, είπε. Για την ανάπτυξη του πολιτισμού και της υγείας, την προώθηση μια άλλης ποιότητας ζωής που προσφέρει το ποδήλατο, αλλά ακόμη και για την ανάδειξη των φυσικών ομορφιών του τόπου μας και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μετά από ερώτηση των "Ευρυτανικών Νέων", αναφέρθηκε και στον απρόσμενο χαμό της πρωταθλήτριας της Γυναικείας Ποδηλασίας Αγγελικής Κουτσονικολή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου. Η αδικοχαμένη αθλήτρια την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012, ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο με τον αδελφό της, επίσης Πρωταθλητή Ποδηλασίας, και τον πατέρα της και επέστρεφαν στην Αθήνα.

"... εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και αποφασίσαμε όλες οι διοργανώσεις, όπως και αυτή στο Καρπενήσι, να αφιερωθούν στην μνήμη της Αγγελικής", ανέφερε ο κ. Θανάσης Τερζής.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι η αδελφή της, θα τρέξει στον αγώνα στο Καρπενήσι, ελπίζοντας και σε μια καλή θέση, όπως είπε.


Το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαδρομές

Όπως είχαν γράψει και στο προηγούμενο φύλλο (αρ. 503/4-7-2012) τα «Ευρυτανικά Νέα», το 3ημερο 13 έως 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες· ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης και ο Αγώνας Αντοχής. Πιο αναλυτικά:

Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης: Εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου: Εκκίνηση περιοχή πρώην ΔΑΒΙΕ με κατεύθυνση προς Λαμία - 1η διασταύρωση για Άγιο Νικόλαο (Αθλ. Κέντρο) - Λεύκα - αναστροφή στην 2η διασταύρωση για Άγιο Νικόλαο - διασταύρωση για Καρπενήσι - διασταύρωση για Καλλιθέα - αναστροφή στην διασταύρωση για Προυσό - Τερματισμός στην περιοχή πρώην ΔΑΒΙΕ. (Παίδες, Νεανίδες και Κορασίδες: 1 στροφή = 13,4 χλμ.,

Έφηβοι: 2 στροφές = 26,8 χλμ.). Η πρόσβαση προς την περιοχή εκκίνησης θα γίνεται δια μέσου της οδού Κωνσταντίνου Καβάφη η οποία καταλήγει στην διασταύρωση για Προυσό.

Αγώνας Αντοχής: Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων: Εκκίνηση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου - Διασταύρωση Εθνικής Οδού Λαμίας/Καρπενησίου - 1η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος (Αθλητικό Κέντρο) - 2η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - 3η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Κρίκελλο/ Παλαιά Εθνική Οδός - προς Άγιο Νικόλαο - Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Αθλητικό Κέντρο. Σιρκουΐ= 8,9 χλμ. (Παίδες: 8 στροφές = 71,2 χλμ., Νεανίδες: 6 στροφές = 53,4 χλμ., Κορασίδες: 5 στροφές = 44,5 χλμ.)

Εφήβων: Εκκίνηση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου - Διασταύρωση Εθνικής Οδού Λαμίας/Καρπενησίου - 1η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος (Αθλητικό Κέντρο) - 2η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - 3η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Κρίκελλο/ Παλαιά Εθνική Οδός - είσοδος τούνελ - έξοδος τούνελ και αμέσως αριστερά - Διασταύρωση προς ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - προς Άγιο Νικόλαο - Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Αθλητικό Κέντρο. Σιρκουΐ = 17,3 χλμ.

 Στην τελευταία στροφή για τον τερματισμό, ακολουθούμε την διαδρομή: Διασταύρωση Αθλητικό Κέντρο - οδός Αριστοτέλους - οδός Ζηνοπούλου - Τερματισμός Πλατεία Καρπενησίου. Μήκος διαδρομής = 3,5 χλμ. (Έφηβοι: 6 στροφές + 3,5 χλμ = 107,9 χλμ.)

Να αναφέρουμε πως το σωματείο του ποδηλάτη/τισσας που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί ενώ έχει δηλωθεί, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ (ανά ποδηλάτη/τισσα).

Το ανάπτυγμα των ποδηλάτων περιορίζεται σε 7,93μ. για τους Έφηβους και τις Νεανίδες και σε 7,01μ. για τους Παίδες και τις Κορασίδες. Τα παραπάνω αναπτύγματα θα διαμορφώνονται με «τελικά» γρανάζια και όχι με ρυθμιζόμενα.

Κατατάξεις στα αγωνίσματα αντοχής. Ποδηλάτες/τισσες που κλείνονται στροφή, θα πρέπει να αποχωρούν αμέσως από τον αγώνα. Θα παίρνουν κατάταξη ανά κατηγορία μετά από την: 4η στροφή για την κατηγορία Παίδων, 3η στροφή για την κατηγορία Νεανίδων, 2η στροφή για την κατηγορία Κορασίδων και 3η στροφή για την κατηγορία Εφήβων.

Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

Πρόγραμμα

Παρασκευή (13/7/2012)

10.30-12.30: Επικύρωση Συμμετοχών - Έλεγχος δελτίων - Διανομή αριθμών - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

13.00: Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Ομάδων - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

16.30 19.30: Ατομική Χρονομέτρηση Παίδων, Νεανίδων, Κορασίδων και Εφήβων.

19.45: Απονομές Επάθλων.

Σάββατο 14/7/2012

16.00-17.30: Αγώνας Αντοχής Νεανίδων και Κορασίδων

17.30-19.30: Αγώνας Αντοχής Παίδων

19.45: Απονομές Επάθλων

Κυριακή 15/07/2012

09.00-12.30: Αγώνας Δρόμου Αντοχής Εφήβων

12.45: Απονομές Επάθλων

Να σημειώσουμε πως η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε αίθουσα της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, από τις 10:30 σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Μετά το πέρας του αγώνα, θα απονεμηθεί μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, κάθε αγωνίσματος. Στον πρωταθλητή Ελλάδος κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.