Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου με 60 θέματα

Χθες, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στον 3ο όροφο του κτηρίου ΚΑΠΗ

ds karpen_arxeio

Συζητήθηκαν συνολικά 60 θέματα ημερήσιας διάταξης, ενώ η συνεδρίαση άνοιξε, όπως πάντα, με την έγκριση των πρακτικών προηγουμένων συνεδριάσεων

Στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου μίλησαν για τα τέλη ύδρευσης, θέμα το οποίο συζητείται ύστερα από αίτημα πολιτών, για την τροποποίηση της αριθμ. 32/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», καθώς και για την αποδοχή της απόφασης ένταξης και των ειδικών όρων της πράξης με τίτλο «Δημιουργία χώρων άθλησης στη Δ.Ε Προυσού Δήμου Καρπενησίου» στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

Ακόμη συζητήθηκαν η έγκριση τροποποίησης τεχνικού δελτίου του ενταγμένου στο Ε.Π «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων Δήμου Καρπενησίου, η έγκριση δημοπράτησης υποέργων ενταγμένων στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, η σύσταση και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η αναμόρφωση προϋπολογισμού, η επιχορήγηση συλλόγου -οι αθλητές του οποίου έφεραν σημαντικές διακρίσεις σε Παγκόσμια Ευρωπαϊκά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα- και η παράταση μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Αρη Βελουχιώτη για τις ανάγκες του 5ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου.

Επίσης, η έγκριση των αριθμ. 4/2012 και 8/2012 αποφάσεων του Ν.Π με την επωνυμία ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΡΥΣΧΑΔΩΝ (έγκριση απολογισμού και ψήφιση προϋπολογισμού), η διάθεση λεωφορείου του δήμου α) για τη μεταφορά των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και β) για την μεταφορά των παιδιών της Φιλαρμονικής σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις του δήμου και περί συμπλήρωσης του βεβαιωτικού καταλόγου ζώων που δικαιούνται να εισαγάγουν οι κτηνοτρόφοι στις βοσκήσιμες εκτάσεις για το έτος 2012».

Παράλληλα συζητήθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με: τους όρους και τις προϋποθέσεις της ετήσιας εμποροπανήγυρης και την τιμή ενοικίασης των χώρων, την παραχώρηση χώρου στη πλατεία του Νέου Μικρού Χωριού, την παραχώρηση χώρου στη κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Στάβλων, τον καθορισμό χώρων για την τοποθέτηση και χρήση των ποδηλάτων και τέλος την τουριστική προβολή και δημοσίων σχέσεων.

Ακόμη, η έγκριση απόφασης Τ.Κ. Ασπροπύργου για αγορά οικογενειακών τάφων, επί αιτήσεως κ. Ευάγγελου Ντούσικου, επί αιτήσεως συλλόγου Γυναικών Φουρνάς, η δωρεάν παραχώρηση ακινήτου Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Τ.Κ. Δομνίστας στον δήμο Καρπενησίου για την ανέγερση ξενώνα, οι επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού, η διοικητική αποβολή ιδιώτη από Δημοτική έκταση της Τ.Κ. Μεγάλου Χωριού, η εκμίσθωση του χώρου στην Τ.Κ. Μουζίλου για το πανηγύρι στις 14-15 Αυγούστου, οι διαγραφές χρεών, η εκποίηση άχρηστων μεταλλικών αντικειμένων και η έγκριση των αριθμ.35/2012 και 40/2012 αποφάσεων του Δ.Σ του ΝΠ με την επωνυμία ΟΠΠΑΔΗΚ. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Τεχνικά θέματα

Τα υπόλοιπα τεχνικά θέματα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης.

Πρόκειται για την από 5-6-2012 ένσταση αναδόχου του έργου « Κατεδάφιση κτιρίου παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση του χώρου, την παραλαβή προμελέτης με τίτλο: «Ειδική αρχιτεκτονική προμελέτη «διαμόρφωση - ανάπλαση πάρκου αποδήμων Ευρυτάνων» ποσό 4.500 ευρώ με το ΦΠΑ, παραλαβή προμελέτης με τίτλο: «Αρχιτεκτονική προμελέτη κτιριακού έργου «Διαμόρφωση – ανάπλαση πάρκου αποδήμων Ευρυτάνων» ποσό 4.110 ευρώ με το ΦΠΑ και την παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Τοπογραφική μελέτη για τη δημιουργία δικτύου ήπιας κυκλοφορίας-πεζοδρομίων στην Πόλη Καρπενησίου» ποσού 14.000 ευρώ.

Παρατάσεις έργων
Ακόμη ο κ. Σουλιώτης τοποθετήθηκε σχετικά με τις παρατάσεις προθεσμίας των εξής έργων: «Εσωτερική οδοποιία και ανάπλαση οικισμού Σκοπιάς», «Εσωτερική οδοποιία Μεγάλου Χωριού», «Τσιμεντόστρωση δρόμου προς οικία Κωστόπουλου Τ.Κ. Στεφανίου» του δήμου Καρπενησίου, «Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην νέα λαϊκή αγορά «Κλαρωτός» καθώς και με την έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Ανακαίνιση & συντήρηση Βασικής Βιβλιοθήκης πόλης Καρπενησίου».

Εγκρίσεις 1ου Α.Π. έργων
Παράλληλα, μίλησε για τις εγκρίσεις 1ου Α.Π των έργων: «Επενδύσεις τοίχων -πλακοστρώσεις -τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων στο Τ.Δ Αγίας Βλαχέρνας», «Επέκταση νεκροταφείου και περιμετρική δενδροφύτευση», «Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην παλιά λαϊκή Καρπενησίου» και «Κατασκευή σκάλας στην Αγία Παρασκευή από οικία Παναγιώτη Γεωργαλή προς οικία Αγγελικής Πολυχρόνη».

Εγκρίσεις Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής έργων
Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι εγκρίσεις Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής των έργων: «Κατασκευή τοιχίου και ράμπας στο νέο κτίριο ΚΔΑΠ- ΜΕΑ» στο Καρπενήσι, «Αντικατάσταση στέγης δημοτικού Ξενώνα Ανιάδας», «Αναπλάσεις στην Τ.Κ Σελλών», «Τσιμεντόστρωση και καλντερίμι εντός νεκροταφείου ΤΚ Προδρόμου», «Ανάπλαση χώρων αναψυχής Τ.Κ. Τόρνου Δ.Ε. Προυσού», «Κατασκευή τοιχίου στο δρόμο προς Γιαννέικα και αναπλάσεις δημοτικών χώρων ΤΚ Τόρνου», «Τσιμεντόστρωση δρόμου Κερασούλες Τ.Δ. Προυσού», «Τσιμεντόστρωση δρόμου προς Πέχα και διαμόρφωση νεκροταφείου ΤΚ Προυσού», «Κατασκευή τοιχίων στο Τ.Δ. Προυσού» και «Βελτίωση δρόμου προς Άγιο Ρωμανό Τ.Δ. Ασπροπύργου».

Εγκρίσεις πρωτοκόλλου
οριστικής παραλαβής έργων
Τέλος, τα μέλη του συμβουλίουκλήθηκαν να αποφασίσουν για τις εγκρίσεις πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των έργων: «Διάνοιξη δρόμου προς Νερόμυλο Τ.Δ Δομιανών», «Επένδυση τοιχίου κεντρικού δρόμου Τ.Δ Δομιανών», «Κατασκευή προστατευτικών τοιχίων κάτωθεν Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Δ. Εσωχωρίων», «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στη θέση Ζυγός Τ.Δ. Προυσού», «Κατασκευή προστατευτικών τοιχίων κάτωθεν Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Δ. Εσωχωρίων», «Κατασκευή τοιχίων άνωθεν του κοιμητηρίου Τ.Κ. Τόρνου», «Ανακαίνιση και συντήρηση Βασικής Βιβλιοθήκης Πόλης Καρπενησίου» και «Διαμόρφωση αίθουσας γραφείων στο Συνεδριακού Κέντρο Καρπενησίου».