Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

"Μπήκαν οι υπογραφές". Αλλάζει το Καρπενήσι. ξεκινούν σε 10 ημέρες από τη διασταύρωση της νομαρχίας τα έργα της Αστικής Ανάπλασης

Αρχικά, θα κατασκευαστεί το τμήμα από την διασταύρωση της νομαρχίας μέχρι και τον ΟΤΕ. Το συγκεκριμένο τμήμα θα καταδείξει στους πολίτες πώς θα κατασκευαστεί στο σύνολό του το έργο. Αύριο, Πέμπτη, η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες σε δημόσια διαβούλευση

ipografi anaplasi

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012. Ώρα 11:00. Παρουσία του αντιδημάρχου έργων του δήμου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη (αριστερά) και εκπροσώπου της εταιρίας “ΕΛΣΤΕ ΕΠΕ”, μεταξύ του δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη (κέντρο) και του υπεύθυνου της εταιρίας κ. Στέφανου Σταματελόπουλου (δεξιά), υπογράφηκε το συμφωνητικό εγκατάστασης του εργολάβου για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρυτανία, που θα γίνει στο εμπορικό κέντρο Καρπενησίου


 

Στο γραφείο του δημάρχου, στο νέο Δημαρχείο στον Προφήτη Ηλία, συναντήθηκαν χθες ο δήμαρχος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης και οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρίας "ΕΛΣΤΕ ΕΠΕ", ώστε να υπογράψουν την σύμβαση του έργου για την αστική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Καρπενησίου

Το έργο θα κοστίσει συνολικά 2.239.919,84 ευρώ, με τον ΦΠΑ. Οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί στο 100% από το ΕΣΠΑ. Κατά συνέπεια, φαίνεται να μην υπάρχουν πιθανότητες, όπως εξηγεί και ο ίδιος ο δήμαρχος, να δούμε το έργο να ξεκινάει και να σταματάει στη μέση, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Η ανάθεση του έργου στην συγκεκριμένη εταιρία χρειάστηκε να καθυστερήσει τουλάχιστον ενάμιση μήνα από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και αυτό διότι, σύμφωνα με την νομοθεσία, η εταιρία έπρεπε να προσκομίσει αρκετά υψηλή εγγυητική επιστολή, λόγω της μεγάλης έκπτωσης που η ίδια έδωσε στην διαγωνιστική διαδικασία.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την επιβεβαίωση, μετά από αίτημα του δήμου, από το ΤΣΜΕΔΕ, μόλις την περασμένη εβδομάδα, της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής ύψους 463.179 ευρώ που προσκόμισε η εταιρία. Η συμβατική υποχρέωσή της για την ολοκλήρωση του έργου είναι 20 μήνες.

Δηλώσεις
Ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Σουλιώτης, μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα» για το έργο της αστικής ανάπλασης, το χαρακτήρισαν ως "όνειρο που γίνεται πραγματικότητα", ενώ ο εργολάβος της κατασκευαστικής εταιρίας κ. Σταματελόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως είναι ένα έργο πρόκληση.

Ο κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε τη δυσκολία του έργου, είπε πως ο δρόμος είναι ανηφορικός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «… έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, ο δρόμος είναι ανηφορικός, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, πράγμα που μας έχει χαροποιήσει πάρα πολύ. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να προχωρήσουμε από την κατάρτιση και την ωρίμανση των μελετών στη διασφάλιση της χρηματοδότησης και βεβαίως την ολοκλήρωση των πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.»{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Σε ερώτησή συντάκτη των "Ευρυτανικών Νέων" για διακοπή των εργασιών, λόγω πιθανής διακοπής στην ροή της χρηματοδότησης, ο κ. Μπακογιάννης ήταν κατηγορηματικός. Είπε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αφού από το ΕΣΠΑ προέρχονται οι πιο εγγυημένοι πόροι.

Επιπλέον, για την πιθανότητα ύπαρξης αντιδράσεων από πολίτες, αφού ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης, ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά πως «…αν το έργο αυτό θα προχωρήσει σωστά και γρήγορα, πλέον, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και εννοώ την τοπική κοινωνία και από την τεχνική εταιρεία. Δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλο», συμπληρώνοντας πως αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς, όπου θα έχουν όλοι  την ευκαιρία για μια εκτενή, αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε κάποια κοινά συμπεράσματα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Σουλιώτης, είπε με τη σειρά του πως «εμείς, ως τεχνική υπηρεσία, θα διασφαλίσουμε στην κατασκευάστρια εταιρεία όλες τις συνθήκες, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη κατασκευή το έργο. Θα είμαστε γέφυρα ανάμεσα στα αιτήματα των πολιτών και στην πρόοδο του έργου», ενώ σαν μοναδικό «αντίπαλο» αναγνώρισε τον καιρό.

Όσον αφορά το από πού και πότε  θα ξεκινήσουν τα έργα ο κ. Σουλιώτης είπε πως το έργο θα ξεκινήσει από την διασταύρωση στην Περιφερειακή Διοίκηση της Ευρυτανίας (την παλιά νομαρχία) προς τον ΟΤΕ και αυτό γιατί είναι ένα κομμάτι που δεν ταράζει την αγορά, γιατί δεν υπάρχουν καταστήματα, εκτιμώντας έτσι και τις πρώτες αντιδράσεις ή αναταράξεις στην κίνηση των αυτοκίνητων, ενώ για το χρονικό ορίζοντα έναρξης των έργων, τον τοποθετεί μέχρι τέλος του μήνα Ιουλίου.

Ο εργολάβος της εταιρίας από την πλευρά του, μιλώντας γενικά για το έργο, είπε χαρακτηριστικά «…Είναι ένα έργο δύσκολο, ένα έργο προβολής και ένα έργο πρόκληση.

Θα ήθελα να πω ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μέχρι στιγμής με την δημοτική αρχή. Ελπίζουμε να συνεχιστεί, ώστε να πάνε όλα καλά και να ολοκληρωθεί ένα έργο πραγματικά στολίδι για την πόλη του Καρπενησίου», ενώ απαντώντας και αυτός στην ερώτησή μας για το ενδεχόμενο διακοπής των έργων, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ήταν και αυτός κάθετος πως τέτοιο θέμα, μέσω ΕΣΠΑ, δεν τίθεται.

Μπακογιάννης: “Ζητώ την
κατανόηση των πολιτών”
Κλείνοντας, ο δήμαρχος επανέλαβε ακόμη μια φορά την πολλαπλή σημασία που έχει για την πόλη το έργο. "... σήμερα ένα όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα", δήλωσε, ενώ ζήτησε την κατανόηση των πολιτών.

“Θα προχωρήσουμε μπροστά με ταχείς ρυθμούς. Θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση για άλλη μια φορά των συμπολιτών μας. Προφανώς ένα τόσο μεγάλο έργο, μια τέτοια γενναία και δυναμική παρέμβαση μέσα στην πόλη δεν θα γίνει εύκολα. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες, νομίζω όμως ότι με το σωστό πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και σε 1,5-2 χρόνια από τώρα το Καρπενήσι να έχει αλλάξει εντελώς εικόνα και μορφή”, τονίζει ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης.