Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ξεκίνησαν απο χθες Παρασκευή 20 Ιουλίου οι Γιορτές Δάσους με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ανακοινώθηκε το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων των «Γιορτών Δάσους» καθώς και των συναυλιών του 3ημερου φεστιβάλ «Εν Όρεσι». Έναρξη απο χθές Παρασκευή 20 Iουλίου με Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 

festibal xorou_2011

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε από τον δήμο το 8σελιδο έντυπο, σε μορφή εφημερίδας, με τα πολιτιστικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2012, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Καρπενησίου. Να σημειώσουμε πως την παραγωγή και εκτύπωση του φυλλαδίου «ΚΑΡΠΕ-νησι press» ανέλαβαν τα «Ευρυτανικά Νέα».

Με χαμηλό κόστος
Οι φετινές γιορτές είναι... "αμέτρητες". Βρίσκονται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, κάθε πρώην δήμου, ενώ εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι θα κοστίσουν μόνο 55.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και της μεγάλης συναυλίας των ΟΝΙRΑΜΑ. Επιπλέον, φέτος, το 3ημερο Φεστιβάλ Εν Όρεσι θα κοστίσει μόλις 15.000 ευρώ.

Στην συζήτηση επί των θεμάτων των γιορτών που έγινε στον ΟΠΠΑΔΗΚ την Τρίτη 19 Ιουνίου, αποφασίστηκε η διοργάνωση των “Γιορτών Δάσους” και του Φεστιβάλ Εν Όρεσι, ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα.

Η κα Πάζιου Μαρία είπε ότι συμφωνεί με τις εκδηλώσεις των γιορτών, αλλά αναρωτήθηκε γιατί δεν προγραμματίστηκε κάποια εκδήλωση στον άξονα Μηλιάς, Σελλών, Φιδακίων, Αγ. Βλαχέρνας. O πρόεδρος κ. Γιαννιώτης απάντησε πως αν και   τους ζητήθηκε, δεν έγινε καμία πρόταση από τις τοπικές κοινότητες.

Ο κ. Καραγιαννόπουλος ζήτησε περισσότερη μέριμνα για το πάρκινγκ στο Φεστιβάλ, ενώ ο κ. Δημήτρης Κόγιας ζήτησε η αμοιβή στην διοργανώτρια εταιρεία να δοθεί τμηματικά, ώστε να εξασφαλιστεί και η αποκατάσταση του χώρου μετά το πέρας των συναυλιών. Ο κ. Σταμάτης Γιάννης με τη σειρά του αναρωτήθηκε πώς το φετινό Εν Όρεσι θα κοστίσει μόνο 15.000 ευρώ, ενώ ψήφισε μόνο το 3ημερο Επιστημονικό Συνέδριο στη Φουρνά. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παρασκευή 20 &
Σάββατο 21 Ιουλίου
Η έναρξη των «Γιορτών Δάσους» θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Το κοινό θα μπορεί να απολαύσει για δύο ημέρες την μεγάλη γιορτή της παράδοσης που διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου. Έτσι, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, στις 8.30 το βράδυ, χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα θα φορέσουν τις εντυπωσιακές τους στολές και θα παρουσιάσουν εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες, καθηλώνοντας για ακόμη μια φορά τους παρευρισκομένους.

Να σημειώσουμε πως φέτος η διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, αλλά στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Παρασκευή 20 έως
Κυριακή 22 Ιουλίου
Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς και θα διαρκέσει 3 ημέρες. Το θέμα της διοργάνωσης αφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, ενώ να σημειώσουμε πως οι συνεδριάσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στη Φουρνά, αλλά θα επεκταθούν στον Κλειτσό και τη Βράχα, όπου θα πραγματοποιηθούν αρκετές ομιλίες, καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφιών και έργων ζωγραφικής, δείπνα, παρουσίαση παραδοσιακών χορών κ.λπ. Να θυμίσουμε οι διοργανωτές αποφάσισαν την απευθείας μετάδοση ολόκληρου του συνεδρίου μέσω της ιστοσελίδας www.panevrytaniki.gr. Έτσι, όσοι δεν καταφέρουν να παρευρεθούν τις ημέρες εκείνες στη Φουρνά, με ένα μόνο «κλικ» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις ...από το σπίτι τους. Τέλος, να αναφέρουμε πως το συνέδριο είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, του δήμου Καρπενησίου, του Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ. και των Συλλόγων Φουρνιωτών Αθήνας «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ», Φουρνιωτών Φθιώτιδας, Γυναικών Φουρνάς, Απανταχού Αποδήμων Κλειτσού Ευρυτανίας, Κλειτσιωτών Φθιώτιδας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βράχας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», ενώ κύριος χορηγός είναι ο Μαθηματικός, Πανεπιστημιακός (Ε.Μ.Π.) κ. Ηλίας Ντζιώρας.

Κυριακή 22 Ιουλίου
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012. Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου «Piccola Banda» θα παρουσιάσει, στις 8.30 το βράδυ, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Τετάρτη 25 Ιουλίου
Για ακόμη μια χρονιά έχει προγραμματιστεί να γίνει η υπαίθρια δράση «αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών». Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν πεντόβολα, κουτσό, πατώ, αμάδες, επτάπετρο και να γνωρίσουν ομαδικά και ατομικά παιχνίδια δεξιότητας, όπως το τσιλίκι και η γουρούνα.

Η δράση υλοποιείται μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μικρού Μουσείου Εκπαίδευσης Βουτύρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.

 

Την επόμενη Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, στις 9.30 το βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ξεχωριστό live από το πλέον δημοφιλές ελληνικό ποπ συγκρότημα.