Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(update) Ο Θανάσης Μπούρας γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ - Εκλέγεται σήμερα Τρίτη

Ο Ευρυτάνας στην καταγωγή -από το Καρπενήσι- βουλευτής Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας αναμένεται να εκλεγεί νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

mpourasthanasis11111

Στην φωτογραφία με τον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο.


Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ηΚοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με σκοπό την εκλογή νέου γραμματέα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα τονίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα ζητήσει την συμβολή και των βουλευτών σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός αναμένει οι βουλευτές του κόμματος του να βάλουν πλάτη και να συντονιστούν με τις επιλογές της κυβέρνησης, φτιάχνοντας ένα συμπαγές μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό και δίνοντας επιπλέον ώθηση στο κυβερνητικό σχήμα να προχωρήσει σε δυναμικές μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά τον νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επιλογή του Αντώνη Σαμαρά είναι ο Θανάσης Μπούρας, ενώ για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων οδεύουν οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Σοφία Βούλτεψη. 
Μέσα στη βδομάδα θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών. 

Τα ονόματα που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν κλειδώσει είναι τα εξής:
Στην Επιτροπή Εμπορίου ο Γιώργος Βλάχος, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Γιώργος Καλαντζής, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σημειώνεται ότι για επικεφαλής των Επιτροπών δεν θα προταθούν από τη συμπολίτευση μόνο βουλευτές της Ν.Δ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι αναμένεται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων να τοποθετηθεί ο «πράσινος» βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Οι εσωκομματικές εξελίξεις δεν σταματούν για την ΝΔ, καθώς την Πέμπτη θα έχουμε και εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος, με τα ονόματα που έχουν διατυπώσει δημοσίως ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, να είναι οι Νικήτας Κακλαμάνης, ο Φίλιππος Ταυρής και ο «αντάρτης» Νικολόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και υποψηφιότητα-έκπληξη από την γενιά των 35αρηδων…

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ