Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γιώργος Λαθύρης: «Είχαμε φτάσει στο μηδέν»

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο Γιώργος Λαθύρης, που εκπροσωπεί την επιτροπή που συστάθηκε , ώστε να οδηγήσει τον ΑΠΟΚ σε εκλογές και συγκρότηση νέου Δ.Σ. Ο κ. Λαθύρης αρχικά αναφέρθηκε στην απογοήτευση που επικράτησε στο στρατόπεδο του ΑΠΟΚ, τις δυο άκαρπες Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και την συνάντηση (δείτε σελ. 20) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.  Έστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε τη συμπαράσταση και το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων στη σημερινή κρίσιμη Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

LATHURIS G

Ο Γιώργος Λαθύρης είναι ένας από τους πιο γνωστούς φίλους του Βελουχίου. Αγαπάει την ιστορική ομάδα και γνωρίζει τα αθλητικά τεκταινόμενα του νομού. 
Εργάζεται ως F&B Manager στο Hotel Spa Montana, έχοντας όμως δουλέψει στο παρελθόν στο Hotel Avaris, το Ξενοδοχείο «Κορυσχάδες» και το «Οιχαλία» Guest House . 
Είναι πτυχιούχος της Σχολής  Τουριστικών Επαγγελμάτων. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία. Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας,  της Greenpeace και της Action Aid Hellas.

 
Κύριε Λαθύρη, σας καλωσορίζουμε στα Ευρυτανικά Νέα. Φίλοι του ΑΠΟΚ  δημιούργησαν μια επιτροπή σωτηρίας του ΑΠΟΚ. Ποιος, όμως, είναι ο δικός σας ρόλος σε αυτή;
Καταρχάς, θα ήθελα σας ευχαριστήσω για το χώρο που παραχωρείται στην εφημερίδα σας και το χρόνο σας για αυτή τη συνέντευξη, ώστε να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα του ΑΠΟΚ. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η παρουσία μου εδώ δεν αφορά κάποιο θεσμικό ρόλο στην ομάδα. Έχω  εξουσιοδοτηθεί από την επιτροπή, που έχει συσταθεί,να είμαι εγώ ο εκπρόσωπος τύπου και να γνωστοποιήσω στο κοινό της πόλης μας τι ακριβώς συμβαίνει. 

Για ποιο λόγο ο ΑΠΟΚ έφτασε ένα βήμα από το γκρεμό;
Φτάσαμε κυριολεκτικά στο σημείο μηδέν. Υπήρξαν δυο άκαρπες γενικές συνελεύσεις, από τις οποίες δεν προήλθε νέο Δ.Σ., δεδομένου ότι το απερχόμενο συμβούλιο θέλησε με την κίνηση της αναστολής λειτουργίας του συλλόγου να δημιουργήσει συνθήκες αντικατάστασης του . Η καθαρή αλήθεια είναι ότι επικράτησε η απογοήτευση στα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. και έτσι τέθηκε σε αναστολή ο σύλλογος. 
 
Η παραίτηση στην οποία αναφερθήκατε κατατέθηκε εγγράφως;
Σας εξήγησα ότι στόχος της κίνησης αυτής του απερχόμενου συμβουλίου, ήταν  να προκληθούν  άμεσα εκλογές και να σχηματιστεί νέο Δ.Σ. Όμως όπως όλοι ξέρουμε δεν υπήρχε καμία εξέλιξη.
 
Αυτές οι (μη) εξελίξεις προκάλεσαν ένα χάος στην ομάδα. Είδαμε να υπογράφονται αποδεσμεύσεις παιχτών από το «παραιτηθέν» Δ.Σ...
Ουσιαστικά, υπάρχει  Δ.Σ στην ομάδα (αφού ακόμα δεν έχει εγκριθεί η παραίτηση από τη Γ.Σ.), όμως είναι ανενεργό, στοχεύοντας να έρθουν άνθρωποι κοντά στην ομάδα και να αναλάβουν τις τύχες της. Έγινε όμως με ένα τρόπο απρόσμενο και ίσως αθέμιτο, αλλά αυτό -επαναλαμβάνω- έγινε επειδή επικράτησε η απογοήτευση. Το περασμένο Δ.Σ. έκανε πολλές προσπάθειες, πόνεσε πολύ για την ομάδα, όμως δεν βρήκε την ανταπόκριση που θα περίμενε και για αυτό  φτάσαμε σε αυτό το σημείο. 
Όσον αφορά τα δελτία, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ο Πάνος Πασσάς (ο οποίος εκτός από τη φετινή  ικανοποιητική αγωνιστική συμπεριφορά, έχει και ένα εξαιρετικό χαρακτήρα) θα σπουδάζει στην Κομοτηνή, οπότε όπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατο να συνεχίσει στον ΑΠΟΚ. 
Ο Τάσος Γεωργακόπουλος είναι 25 χρόνων και θεωρώ πως είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα, όμως οι πόρτες είναι ανοιχτέ, αν κάποτε επιθυμεί να γυρίσει. Ο Δημήτρης Ρεσίτης και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος είναι νέοι και πολλά υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές και πήραν την ευκαιρία που τους δόθηκε, να παραμείνουν στο επίπεδο της Δ΄ Εθνικής. Εδώ να επισημάνω πως δεν υπήρχαν οφέλη από αυτές τις μετακινήσεις πιθανότατα λόγω του διοικητικού κενού που υπήρχε στο σύλλογο.
Ο  Άλεξ Μπακαλίδης βλέποντας το διοικητικό αδιέξοδο βιάστηκε να υπογράψει στον Αίολο.  Όμως κατανοώ την απόφασή του. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Άλεξ' τον εκτιμούμε σαν παίχτη, αλλά και άνθρωπο και σύντομα θα γυρίσει στον ΑΠΟΚ, γιατί ουσιαστικά είναι δικός μας ποδοσφαιριστής.
Όλα αυτά, επαναλαμβάνω πως προκλήθηκαν από το διοικητικό κενό που δημιουργήθηκε. Η ομάδα έφτασε στο σημείο «μηδέν» και από εκεί θα αρχίσει η διαδικασία επαναλειτουργίας της. 
Όμως εδώ, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια κριτικής. Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με δεδομένη την πίεση του χρόνου. 
Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε τη νοοτροπία που υπήρχε και έλεγε ότι όποιος έκανε λάθη, τον στέλναμε απευθείας στην... πυρά. Όταν παράγεις έργο θα κάνεις και λάθη. Είναι συνώνυμο της παραγωγικότητας. Όλοι όσοι διατέλεσαν μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΟΚ έχουν αναμφίβολα προσφέρει. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. 
Θα πρέπει να αφήσουμε τους εγωισμούς στην άκρη και να βρούμε την κοινή συνισταμένη, ώστε να προχωρήσουμε. Η αγάπη για την ομάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει  να μπαίνει σε ζυγαριά.
 
Και έτσι φτάσαμε στο συμβούλιο-συγκέντρωση της Κυριακής 21 Ιουλίου. Σε τι αποσκοπούσε και εν τέλει ποια ήταν τα τελικά συμπεράσματα που αποκομίσατε;
Αυτή η συγκέντρωση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και αποτελούσε το πρόκριμα της σημερινής Γενικής Συνέλευσης. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν όλοι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να μπουν στο νέο Δ.Σ. και να γίνει μια γενική κουβέντα για διάφορα θέματα. 
Αρχικά πρέπει να συσταθεί νέο Δ.Σ., ύστερα να βρούμε προπονητή για την ομάδα και έτσι να ξεκινήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός. 
Ο μοναδικός και πραγματικός μας στόχος είναι να κατεβεί η ομάδα στο τοπικό της Ευρυτανίας. Η ερχόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική, ώστε να δώσουμε χρόνο ζωής (αν και δε μ' αρέσει αυτή η έκφραση) στο σύλλογο και να δούμε του χρόνου τέτοια εποχή πως θα είμαστε.

Εικόνα από τη συνάντηση της Κυριακής 21 Ιουλίου
APOK-SUNANTHSH
 
Σίγουρα όμως η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική...
Το Βελούχι είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρυτανίας και από τη στιγμή που κατεβαίνει στο τοπικό πρωτάθλημα είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί. Η φανέλα είναι βαριά και ιστορία του πολύ μεγάλη.
 
Θα μπουν στο Δ.Σ. επιχειρηματίες και επενδυτές όπως ακούστηκε;
Υπήρχε ενδιαφέρον μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν έγιναν ποτέ σοβαρές συζητήσεις με επιχειρηματίες. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι «πάμε όλοι μαζί» και πως δεν υπάρχουν σωτήρες. 
Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια, λόγω της μικρής δυναμικής του ποδοσφαίρου μας. Για αυτό θα ήθελα  να τονίσω με βεβαιότητα, πως δεν θα υπάρξει τέτοιο άτομο στο νέο Δ.Σ.
 
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου; Κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι το θέμα της μη πληρωμής.
Έγινε μια πρώτη επαφή με τους ποδοσφαιριστές, όπου τους εξηγήσαμε τι πρόκειται να συμβεί. Τους εξηγήσαμε τι μέλλει γενέσθαι με το σύλλογο και ποιες είναι οι κινήσεις της επιτροπής. Τους ζητήσαμε να συμβάλουν στην όλη προσπάθεια που γίνεται για τον σύλλογο και πως αδυνατούμε να τους υποσχεθούμε πως θα πάρουν κάποια χρήματα. 
Τους τονίσαμε πως αυτή η χρονιά είναι χρονιά διάσωσης και αναδιάρθρωσης του συλλόγου, με στόχο μετά από μια σεζόν να μπορέσουμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο τριετίας ή πενταετίας. 
Το 90% των παιχτών συμφώνησε άμεσα και αυτό μας έδωσε ώθηση να συνεχίσουμε. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό, δε θα είχε νόημα να συσταθεί νέο Δ.Σ. 
 
Τι περιμένουμε από τη σημερινή Γενική Συνέλευση;
Αρχικά ευελπιστούμε να συγκροτηθεί, επιτέλους, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Για τη νέα χρονιά έχουμε θέσει μικρούς στόχους, που θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Για αυτούς τους στόχους θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε αμέσως μετά τη Γ.Σ. και δεσμεύομαι στην εφημερίδα σας πώς θα κάνουμε κάποιες δηλώσεις που να αφορούν τον προγραμματισμό της ομάδας.
 
Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε στον επίλογο της συζήτησής μας;
Καλώ όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας και όσους αγαπούν ή ενδιαφέρονται για τον ΑΠΟΚ, να έρθουν στη Γενική Συνέλευση και να λάβουν ενεργά μέρος στο νέο σώμα που θα συσταθεί. 
Να διευκρινίσω πως εμείς είμαστε περαστικοί από το σύλλογο και απλά οι συνεχιστές της μεγάλης ιστορίας του. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ΑΠΟΚ και οι παίχτες που φοράνε τη φανέλα του. 
Το κεντρικό μήνυμα, είναι ο ενωτικός χαρακτήρας αυτής της προσπάθειας και η αγάπη για την ομάδα.

LATHURIS G-1