Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Το Σάββατο 4 Αυγούστου στη Ροσκά η ημερίδα για το «Πανταβρέχει»

Ημερίδα για την αξιοποίηση του φαραγγιού «Πανταβρέχει» διοργανώνει το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 ο Σύλλογος Ευρυτάνων «Η Καλλιακούδα»

pantabrexei

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Συλλόγου, που εκπροσωπεί τα χωριά των Τοπικών Κοινοτήτων Ψιανών και Ρoσκάς Ευρυτανίας, είναι η αξιοποίηση του Κρικελλοποτάμου και η ανάδειξη του φαραγγιού «Πανταβρέχει».{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποίησε ημερίδα το 2005 στα Ψιανά, όπου ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Αποτέλεσμα της διοργάνωσης ήταν η σύνταξη σχετικής μελέτης το 2006 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας και υπεβλήθη για έγκριση στο ΥΠΕΚΑ, χωρίς όμως ακόμα να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Έτσι ο Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να υλοποιήσει ακόμη μια ημερίδα με θέμα «Προοπτικές αξιοποίησης του Κρικελλοπόταμου και του φαραγγιού Πανταβρέχει», το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, του δήμου Καρπενησίου και της Τοπικής Κοινότητας Ροσκάς.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, ενώ θα συνεχιστεί στις 11:30 με την ομιλία του κ. Θεοχάρη Ζάγκα, Καθηγητή Α.Π.Θ., υπεύθυνου της ομάδας σύνταξης της Ειδικής Περιβαλλοντικής μελέτης της ευρύτερης περιοχής του φαραγγιού Πανταβρέχει που συντάχθηκε το 2006.

Στις 12.00 περίπου το μεσημέρι θα ακολουθήσει ομιλία καθηγητή-εκπροσώπου του ΤΕΙ Καρπενησίου, ενώ μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, τον λόγο θα πάρει ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο βήμα θα ανέβουν ακόμη ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο πρώην δήμαρχος του τ. δήμου Δομνίστας κ. Γιάννης Σταμάτης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ενώ η ημερίδα θα ολοκληρωθεί στις 2.30 το μεσημέρι με παρεμβάσεις των συμμετεχόντων και συζήτηση.