Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Εποχικό προσωπικό στον δήμο Καρπενησίου. Εργάτες, οδηγοί & χειριστές στον ετήσιο προγραμματισμό

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του δήμου για την πρόσληψη 9 ατόμων, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας έως 8 μηνών. Πρόκειται για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που αφορά το 2013.

erga-plateia


Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι νέες προσλήψεις ορισμένου χρόνου που εγκρίνονται ετησίως για τους δήμους πρέπει να είναι κατά 10% λιγότερες από πέρυσι. Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 18 Ιουλίου ενέκρινε εννέα προσλήψεις έως 8μηνης διάρκειας.

Πρόκειται για θέμα που συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, ο δήμος έπρεπε μέχρι τις 18 Ιουλίου να λάβει απόφαση που θα αφορούσε στον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της υπηρεσίας για την κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, για την πρόσληψη 9 συνολικά ατόμων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας.
Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα στο Συμβούλιο, θα γίνουν από το νέο έτος, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει ανακοίνωση για κάποιες προσλήψεις και φέτος. Αυτό, αν συμβεί, αναφέρθηκε, πως θα ανακοινωθεί εγκαίρως από τον δήμο.
Η απόφαση αρ. 261/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. "Παρών" δήλωσε ο κ. Νίκος Σερετάκης, διότι θεώρησε ότι αν υπάρχει ανάγκη θα πρέπει να γίνονται προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα στον δήμο και όχι ορισμένου χρόνου, οι οποίες παρατείνουν την ανεργία και προκαλούν συνθήκες ομηρίας των εργαζομένων.

Οι 9 θέσεις
Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίθηκε έκτακτο προσωπικό συνολικού αριθμού εννέα (9) ατόμων, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου έως οκτώ μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες, για τις ανάγκες λειτουργίας της Δ/νσης Υποδομών και Δικτύων του δήμου ως εξής:
Δύο (2) εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ, δύο (2) χειριστές ΜΕ - ΔΕ, δύο (2) οδηγούς αυτοκινήτων - ΔΕ, ένας (1) υδραυλικός (κτιρ. εγκαταστ.) - ΔΕ, ένας (1) ηλεκτρολόγος (κτιρ. εγκαταστ.) - ΔΕ, ενώ για την λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού, ένα (1) άτομο τουριστικών επαγγελμάτων - ΤΕ.

{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}