Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 - Χάθηκε γιαγιά… αλλά βρέθηκε

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση ηλικιωμένης

alt

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Κλειστός Ευρυτανίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν αντιλήφθηκαν ότι είχε βραδιάσει και δεν είχε επιστρέψει στην οικία της μια ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος του χωριού.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πάει σε στάβλο που διατηρούσε κοντά στο χωριό, για να μαζέψει τις κατσίκες της, αλλά δεν επέστρεψε το βράδυ στην οικία της. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας. Άμεσα συγκροτήθηκαν ομάδες από το Αστυνομικό Τμήμα Φουρνάς, την Ο.Π.Κ.Ε. και την Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας και άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, οι οποίοι μαζί με τους κατοίκους του χωριού άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό της. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι τη 1:00 ώρα το βράδυ, οπότε και διακόπηκαν, αφού το σκοτάδι δυσκόλευε το έργο των αστυνομικών, και συνεχίστηκαν την άλλη μέρα το πρωί στις 07:00 π.μ. Εντωμεταξύ, η γιαγιά είχε βρει καταφύγιο για να περάσει τη νύχτα.

Τελικά, την Τετάρτη 30 Φεβρουαρίου στις 08:30 π.μ., εντοπίστηκε η ηλικιωμένη γυναίκα από τους άντρες της Ο.Π.Κ.Ε. στην θέση "Κορύτσα" σε μια δύσβατη περιοχή 500 μέτρα έξω από το χωριό. Η γυναίκα βρέθηκε σε καλή σωματική κατάσταση παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά την διάρκεια της νύχτας και δήλωσε πως πέρασε το βράδυ στο σημείο εκείνο μιας και αποπροσανατολίστηκε και δεν μπορούσε να επιστρέψει στο χωριό. Οι άντρες της Ο.Π.Κ.Ε. την μετέφεραν στα χέρια μέχρι το χωριό και στην συνέχεια κάλεσαν ασθενοφόρο, που την μετέφερε προληπτικά στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.