Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008|ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΙΣΚΟ. Ευχαριστήρια επιστολή Κοντογεώργου

Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία παραμένουν μυστήριο.

kont

Περίπου ως «ράδιο αρβύλα» χαρακτηρίζουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα όσα ακούγονται στην πόλη για την πυρκαγιά στον Κόνισκο. Όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται, αλλά οι ενδείξεις δεν δείχνουν εμπρησμό.

Επιστολή έστειλε ο νομάρχης Ευρυτανίας στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ευχαριστεί για την αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, αλλά και σε όσους ενεπλάκησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τους τελευταίους ευχαριστεί για την αυτοθυσία που έδειξαν και την άμεση δράση και ανάληψη ευθύνης.

Η επιστολή
Στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, κ. Προκοπή Παυλόπουλο, ο νομάρχης Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος, γράφει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, για την αντιμετώπιση του ατυχούς συμβάντος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη περιοχή "Κόνισκος" του δήμου Καρπενησίου στις 8-7-2008.

Η ταχύτατη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, η άμεση ανταπόκριση Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αλληλεγγύη των ομόρων περιφερειακών Πυροσβεστικών Δυνάμεων, η συνολική ανταπόκριση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής υπό τον συντονισμό του Αρχηγού Σώματος Αντιστράτηγου κ. Αθανασίου Κοντοκώστα, η συνεχής υποστήριξη του Υφυπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η άμεση υποστήριξη των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, η συμμετοχή και δραστηριοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων της Μεραρχίας Υποστήριξης (με έδρα τη Λαμία), η με αυταπάρνηση συμβολή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, η συγκινητική συμμετοχή των δασικών υπηρεσιών, εθελοντικών ομάδων και πολιτών, υπό τον επιτόπου συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγου Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παναγιώτη Δημητρίου, επέφεραν άμεσα αποτελέσματα και περιόρισαν τη καταστροφή στο ελάχιστο.

Η όλη επιχείρηση δύναται να αποτελέσει, κατά τη γνώμη μας, άσκηση ετοιμότητας και παράδειγμα προς μίμηση.

Κύριε Υπουργέ,

Ο φυσικός πλούτος της Ευρυτανίας αποτελεί το κεφάλαιο των Ευρυτάνων πολιτών για το μέλλον τους. Αποτελεί, επίσης, τον μεγαλύτερο πνεύμονα ζωής της Κεντρικής Ελλάδας και αξίζει να προστατευθεί "πάση θυσία".

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε, για άλλη μια φορά, να εκφράσουμε τόσο τις προσωπικές μας ευχαριστίες, όσο και τις ευχαριστίες του συνόλου των πολιτών του τόπου μας σε κάθε στέλεχος των υπηρεσιών του κράτους (κεντρικών, περιφερειακών, τοπικών), αλλά και σε εσάς προσωπικά για το αμέριστο ενδιαφέρον σας.

Να εξάρουμε τη συμβολή των εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων πολιτών, γεγονός που επιβεβαιώνει την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε τέτοιες κορυφαίες στιγμές.

 

Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Σ.Ν.Ο.

Κωνσταντίνος Κοντογεώργος

Νομάρχης Ευρυτανίας