Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΜΑΙΟΣ 2009 - 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα

Από 22 έως 24 Μαΐου 2009, θα διεξαχθεί στην Καλαμπάκα, σε συνδιοργάνωση με το παράρτημα Ομάδας Διάσωσης Τρικάλων, το δήμο Καλαμπάκας και την Ν.Α. Τρικάλων,  το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης.

alt

Συγκεκριμένα, θα γίνει μια παρουσίαση θεμάτων τα οποία θα αφορούν την ορεινή διάσωση όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, ανάλυση επιχειρήσεων διάσωσης του παρελθόντος, τεχνικές αεροδιάσωσης, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες,  τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και παρουσίαση ομάδων διάσωσης του εξωτερικού.

Το πρακτικό μέρος του συνεδρίου θα περιλαμβάνει τεχνικές ανέλκυσης φορείου με πολυτραυματία από ορθοπλαγιά, ασκήσεις αεροδιάσωσης αναρριχητών από τους βράχους των Μετεώρων και ορειβατών από τον Κόζιακα με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων και τεχνικές καταρρίχησης (rappel) από ελικόπτερο. 

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα παραρτήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις και ορειβατικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, κρατικοί φορείς αρμόδιοι για θέματα διάσωσης, η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο SuperPuma, η Ελληνική Αστυνομία με ελικόπτερο, η εταιρία Intersalonica με ελικόπτερο, εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (ICAR), καθώς επίσης και εταιρίες κατασκευής και εμπορίας εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Ευρυτανικών Νέων» θα λάβει μέρος και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτές και έμπειροι διασώστες της ΕΟΔ, εκπαιδευτές ορειβασίας και πρώτων βοηθειών, καθηγητής πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας και έμπειροι διασώστες διάφορων σωματείων.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.hrt.org.gr