Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Διεκόπη η Γενική Συνέλευση ΕΠΣ Ευρυτανίας-Ήττα της Ένωσης, που προκηρύσσει εκλογές

Δεν ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της χρονιάς, καθώς καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός από την πλειονότητα των ομάδων.  Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Αυγούστου (17.00) στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο και διεκόπη στις 19.30.

GENIKH

Το παρόν από το Δ.Σ της ΕΠΣ έδωσαν οι: Δημήτρης Πεταρούδης, Γιώργος Παπαντζίμας, Διονύσης Βονόρτας, Θανάσης Τσατσαράγκος, Κώστας Κατσαδούρος, Μίλτος Μπομποτσιάρης και Κώστας Χούπας. 
Τα σωματεία εκπροσώπησαν οι: Ταξιάρχης Χρυσικός-Γιάννης Λερογιάννης-Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος), Γιώργος Λαθύρης-Δημήτρης Κατσακιώρης-Ανδρέας Κατσακιώρης (ΑΠΟΚ), Νίκος Τσώνης (Μυρίκη), Χρυσόστομος Μάκκας, Κώστας Μάκκας-Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Κρέντη), Χριστόφορος Κατσίκης-Άλκης Ζαρμακούπης (Απεραντιακός), Αντώνης Κολοκύθας-Χρήστος Γαλανός (Δυτική Φραγκίστα), Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά), Θύμιος Μούτσελος (Ποταμιά), Γιώργος Καραγιάννης-Δημήτρης Λαθύρης-Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος), Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα 2010), Νίκος Δροσίνης-Δημήτρης Αθανασόπουλος-Δημήτρης Γατής-Ταξιάρχης Σβερώνης (Άγραφα), Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002). 
Παρόν ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών και  Αντιπρόεδρος ΟΠΠΑΔΗΚ Χρήστος Τσάμπρας, ενώ δεν υπήρχε εκπροσώπηση για τα σωματεία του Ραπτοπούλου, της ΑΕΚ, της Αγίας Τριάδας, της Γρανίτσας, του Κρικέλλου, αλλά και του Μικρού Χωριού, για το οποίο υπάρχει πρόθεση διαγραφής.
Απών ο Αρχιδιαιτητής Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που πάντως δέχτηκε τα πυρά από πολλά σωματεία.
 
Δικαιολογητικά ειδικής Αθλητικής ιδιότητας
Με εισήγηση του κ. Βονόρτα ζητήθηκε από όλες τις ομάδες να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν την ειδική αθλητική ιδιότητα. Όσα σωματεία δεν προβούν στις ανάλογες ενέργειες, θα χάσουν τις επιχορηγήσεις, ενώ ελοχεύει ο κίνδυνος της οριστικής διαγραφής τους.

GENIKH-1 
 
Αντιδράσεις για τον οικονομικό απολογισμό 
(1/1/2011-31/12/2011)
Τις αντιδράσεις και τις ερωτήσεις σχετικά με τα έξοδα της σχολής διαιτησίας και τις μετακινήσεις από όμορους νομούς κατέθεσε ο κ. Τσάμπρας
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Γ. Λαθύρη, ο οποίος τόνισε πως καταψηφίζει τον οικονομικό απολογισμό, αφού δεν έμεινε ικανοποιημένος (ο ΑΠΟΚ) από την τελική εικόνα των αποτελεσμάτων. 
Συγκεκριμένα, προ λίγων χρόνων στα ταμεία υπήρχαν περίπου 16.000 (ίσως και παραπάνω) και τώρα το ποσό «έπεσε» μόλις στα 2.200 ευρώ!! 
Ο κ. Λαθύρης τόνισε πως τα περασμένα έτη πραγματοποιούσαν στο Καρπενήσι την προετοιμασία του η Ολυμπιακή ομάδα και οι Εθνικές Παίδων και Νέων, αλλά και συνέδρια πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία πλέον δεν λαμβάνουν χώρα στην Ευρυτανία.

GENIKH-2 
 
Πέρασε ο οικονομικός απολογισμός-καταψηφίστηκε από πέντε ομάδες
Ο κ. Τσώνης, για λογαριασμό της Μυρίκης, καταψήφισε τα εξής άρθρα Α1ιγ (Έξοδα σχολής διαιτησίας), Α6α (Δεξιώσεις, συνεστιάσεις, σεμινάρια, κοπή πίτας), Α22 (Έκτακτες ενισχύσεις (αναγκαστική αλλαγή έδρας)) και Α4 (Έξοδα αγώνων: έξοδα μετακίνησης και αποζημίωση παρατηρητών και έξοδα λειτουργίας γηπέδου Γυμνασίου). Μάλιστα, όσον αφορά τους παρατηρητές σχολίασε -εύστοχα- πως «όποιος από την ΕΠΣ θέλει να προσφέρει δεν πρέπει να αμείβεται…».
Συμφώνησαν με την Μυρίκη ο ΑΠΟΚ, οΑίολος και τα Άγραφα, που καταψήφισαν τα εξής άρθρα: Α1ιγ, Α6α και Α22. Η Ποταμιά και η Παλαιοκατούνα έπραξαν το ίδιο με τα άρθρα Α22 και Α1ιγ, με την τελευταία να καταψηφίζει και το Α4. 
 
GENIKH-3
 
Η διαιτησία στο προσκήνιο
Ο κ. Πεταρούδης, αφού δέχτηκε την κριτική του κ. Λερογιάννη, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει σοβαρό θέμα με τη διαιτησία, που αποτελεί πρόβλημα της ΕΠΣ, τόνισε πως όλοι είναι καλοδεχούμενοι και πως αποτελεί ευχής έργον να σφυρίζουν οι ντόπιοι διαιτητές τα παιχνίδια. Συμπλήρωσε, δε, πως όλοι είναι (σχεδόν) ερασιτέχνες και πως σε γενικές γραμμές η διαιτησία ήταν καλή τη φετινή σεζόν. 
Ο κ. Κολόκας καταφέρθηκε εναντίον του Νίκου Λαθύρη, που «έπρεπε να είναι παρών», σχολίασε πως δεν δικαιολογείται να σφυρίζουν αγώνες ο 62χρονος Γιώργος Δροσίνης και ο 16χρονος Βαγγέλης Λαθύρης (γιος του Αρχιδιαιτητή), ενώ χαρακτήρισε ως «κατευθυνόμενους» τους ξένους διαιτητές. 
Υπογράμμισε δε όλα τα λάθη και οι παραλείψεις γίνονται με την ανοχή της ΕΠΣ, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της παρουσίας των Ευρυτάνων διαιτητών στους αγώνες της ΕΠΣΝΕ.

GENIKH-4 
 
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ κ. Βονόρτας σχολίασε αναφορικά με τους προπονητές: «Όλοι οι προπονητές της πρώτης κατηγορίας πρέπει να έχουν δίπλωμα σχολής UEFA B, ενώ για αυτούς της δεύτερης κατηγορίας είναι προεραιτικό. Με την ανοχή της ΕΠΣ άτομα βρίσκονται στον πάγκο και δίνουν οδηγίες…». Το συνολικό κόστος για αυτό το θέμα ανέρχεται στα 500 ευρώ, δηλαδή 50ευρώ για κάθε σωματείο. 
* Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, καθώς υπάρχουν 15000 “προσδοκώμενα” έσοδα επί Προεδρίας Δημητρόπουλου,  αναφορικά με την κατασκευή γηπέδων.

GENIKH-5 
 
Διοικητικός απολογισμός
Ο Πρόεδρος της Ευρυτανικής ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης έκανε τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς. 
Αρχικά, ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΠΣ, τον Αρχιδιαιτητή Ευρυτανίας Νίκο Λαθύρη, τον Αρχιδιαιτητή ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιάννη Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρη Κουτρουμάνο και όσους συνέβαλαν με απώτερο σκοπό το καλό του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. 
Ακολούθως, αναφέρθηκε στο έργο που παρήγε η Ένωση, αριθμώντας τα ακόλουθα: Σχολή διαιτησίας, εξασφάλιση επιχορηγήσεων, έμπρακτη συμμετοχή στην ΕΠΟ, συνδιοργάνωση τριων τουρνουά ποδοσφαίρου, προμήθεια ομάδων με αθλητικό υλικό, πρόταση να χαρακτηριστεί Εθνικό το Αθλητικό κέντρο, πρόθεση τοποθέτησης χλοοτάπητα σε όλα τα ευρυτανικά γήπεδα και διατηρήση της Ένωσης χωρίς χρέη.

LATHURIS  
 
«Πυρά» Τσάμπρα εναντίον Πεταρούδη-Ν. Λαθύρη
Ο Χρήστος Τσάμπρας μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά μετά την απομάκρυνσή του ίδιου και ορισμένων διαιτητών και επιτέθηκε λάβρος εναντίον του νυν Αρχιδιαιτητή, κ. Λαθύρη αλλά και του Προέδρου της ΕΠΣ κ. Πεταρούδη.
Παραλάβαμε διαλυμένο σύνδεσμο: Αρχικά, τόνισε πως όταν το 1999 παρέλαβε ένα σύνδεσμο διαλυμένο, με 6 διαιτητές μόλις, που τους αποκαλούσαν «τα παιδιά της παράγκας από την Ευρυτανία». Συνέχισε λέγοντας πως πλήρωσαν από την τσέπη τους τα εξώδικα, ώστε να σωθεί ο Σύνδεσμος, ο οποίος κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να έχει ένα διαιτητή στη Γ΄ Εθνική, δυο τριάδες στη Δ΄ και μια διεθνή ρέφερι (σ.σ. Μπουμπουρή). 
Επίσης, σχολίασε -και είναι γεγονός- πως υπήρχε ένα όμορφο κλίμα στις συνεδριάσεις, ενώ συμπλήρωσε πως «όταν ανέλαβε το νέο Δ.Σ της ΕΠΣ, εμείς μπήκαμε στο στόχαστρο…».

GENIKH-6
 
Δήλωση υποταγής για να συνεχίσετε: Ακολούθως, ο κ. Τσάμπρας αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον προπηλακισμο του Νίκου Κωστή στην Παλαιοκατούνα, όπου όλα τα μέλη του Συνδέσμου ψήφισαν υπέρ της αποχής για μια εβδομάδα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Εκείνη την χρονική περίοδο ο Πεταρούδης και ο Παναντζίμας ζήτησαν από την τριμελή επιτροπή της διαιτησίας (σύμφωνα με τον κ. Τσάμπρα) να παραδώσουν δήλωση “υποταγής”,  ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα…!! «Υπάρχει και αξιοπρέπεια και για αυτό φύγαμε…», σχολίασε ο νυν Αντιπρόεδρος της ΟΠΠΑΔΗΚ.
Διάλυση Συνδέσμου: Στη συνέχεια, έφερε στο προσκήνιο θέμα που αφορούσε έγγραφο που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ στο Δήμο, σύμφωνα με το οποίο βεβαιωνόταν -ψευδώς- πως δε λειτουργεί ο Σύνδεσμος Διαιτησίας και κατ’ επέκταση τα γραφεία, ώστε να τα πάρει η σύζυγος του κ. Πεταρούδη, για να τα χρησιμοποιήσει για δικό της σκοπό (ίσως για σύλλογο Μουσικής ή κάτι παρεμφερές)!!
Οι τραγουδισμένοι της Φθιώτιδας: Τέλος, σχετικά με τους διαιτητές από όμορους νομούς σημείωσε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Αν εμείς ήμασταν κακοί, “οι τραγουδισμένοι της Φθιώτιδας” που ήρθαν ήταν δυο φορές χειρότεροι. Που ξανακούστηκε να έχουμε διεθνή ρέφερι και να σφυρίζουν τον τελικό κυπέλλου διαιτητές άλλων νομών;»

Τι απάντησε ο Πεταρούδης
Ο Πεταρούδης απάντησε πως ο κανονισμός έλεγε πως αποκλείονται για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον κ. Τσάμπρα να τον διορθώνει λέγοντας πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΣ να τους διαγράψει οριστικά. Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε πως πρόθεσή της ΕΠΣ είναι η συνάντηση για επίλυση του προβλήματος με τον πρώην ισχυρό άντρα της διαιτησίας να ολοκληρώνει λέγοντας: «Είναι πλέον αργά!!».
* Είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχει μομφή κατά του κ. Λαθύρη από τους αποχωρήσαντες διαιτητές Γελάδα, Γκαλλιμάνη και Τσάμπρα με τον τελευταίο στον επίλογό του να αποκαλεί μέχρι και «νεκροθάφτη του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου» τον νυν Πρόεδρο της Επιτροπής διαιτησίας!!

GENIKH-7 
 
Καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός
Μυρίκη και Αίολος αντέδρασαν στα όσα ανέφερε ο κ. Πεταρούδης. Τόνισαν πως είναι λάθος να είναι Αρχιδιαιτητής ο Νίκος Λαθύρης, που βρίσκεται μόνιμα στη Θεσσαλία και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ ο Γιώργος Παπαντζίμας, που βρίσκεται μόνιμα στη Βοιωτία και είναι μονίμως απών από τα συμβούλια της ΕΠΣ. 
Αυτό συνεπάγεται ανυπαρξία στις συνελεύσεις της ΕΠΟ, καθώς η Βοιωτία έχει δυο φωνές και η Ευρυτανία καμία. 
Ο κ. Πεταρούδης απάντησε πως ο Αντιπρόεδρος παρευρίσκεται συμβούλιο παρά συμβούλιο και πως στην ΕΠΟ τρεις φορές έχει ψηφίσει ο ίδιος και μόλις φέτος ο κ. Παπαντζίμας.

GENIKH-8
 
Ο ΑΠΟΚ και ο Αίολος διαμαρτύρηθηκαν, γιατί η Διοίκηση της ΕΠΣ δε εξέφρασε τα παράπονά για τις «περίεργους» ορισμούς διαιτησίας, αλλά και τα υπέρογκα πόσα στο εξοδολόγιο των ρέφερι. «Ευχαριστήσατε τον κ. Κουτρουμάνο, όμως το Λιανοκλάδι σώθηκε», δήλωσε με νόημα ο Γιώργος Λαθύρης, που συμπλήρωσε: «Μας οφείλονται τρεις επιχορηγήσεις από τις παρουσίες μας στη Δ΄ Εθνική».
Το συμβούλιο της ΕΠΣ δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς ΑΠΟΚ, Αίολος, Άγραφα, Μυρίκη, Απεραντιακός, Παλαιοκατούνα 2010 και Ακαδημία καταψήφισαν τον συγκεκριμένο απολογισμό, απούσα η Ποταμιά, καθώς δεν είχε πληρεξούσιο εκπρόσωπο, ενώ παρόν δήλωσε το Κεράσοβο.
 
Διακοπή της Γενικής Συνέλευσης
Η καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού είχε ως φυσική συνέπεια τη διακοπή της Γενικής Συνέλευσης. Πλέον, το συμβούλιο της ΕΠΣ θα συνδριάσει εντός των ημερών και όπως φαίνεται οι παραιτήσεις και οι εκλογές είναι προ των πυλών.

GENIKH-9 
 
Έναρξη πρωταθλήματος
Ο Δημήτρης Αντωνίου πρότεινε η Γενική Συνέλευση να γίνεται μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και όχι λίγο αρχίσει το νέο, ώστε να μπορούν όλες οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Επίσης, προτάθηκε από τον ίδιο να γίνει η επανέναρξη στις 20 Φεβρουαρίου και να υπάρξει διακοπή τη διάρκεια του Χειμώνα. Βέβαια, οι προτάσεις έγιναν κατόπιν διακοπής της Συνέλευσης και οι όποιες συζητήσεις για τα εναπομείναντα θέματα (κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου) θα αποφασίστουν στην νέα Γενική Συνέλευση.

GENIKH-10 
 
Επίσης…
* Γραμματέας της συνέλευσης ορίστηκε ο Κώστας Λαθύρης, προπονητής της Παλαιοκατούνας 2010.

GENIKH-11
 
* Αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας.
* Το παρόν έδωσε και ο Κώστας Αποστολόπουλος, ο οποίος είναι δημοσιογράφος και παράγοντας του Αγρότη Λιανοκλαδίου.

GENIKH-12

GENIKH-13

GENIKH-14

GENIKH-15

GENIKH-16

GENIKH-18

GENIKH-17

GENIKH-19