Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ. Ο αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Θύμιος Μιχόπουλος, καταγγέλλει τον... δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση. ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο αντιδήμαρχος Αγράφων ανησυχεί για την πορεία του δήμου. Λάβαμε επιστολή με ημερομηνία 21 Αυγούστου -ημερομηνία κατάθεσης της επιστολη του στην Περιφερεια- , από τον αντιδήμαρχο Αγράφων κ. Θύμιο Μιχόπουλο, ο οποίος εκφράζει τους προβληματισμούς του σχετικά με τα τεκταινόμενα στον δήμο Αγράφων.

mixopoulos thymios11

Ο αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Θύμιος Μιχόπουλος


Οι συχνές ακυρωτικές αποφάσεις της περιφέρειας, αλλά και η αδυναμία παραγωγής έργου στον δήμου -με ευθύνη και του δημάρχου κ. Δημήτρη Τάτση, όπως αναφέρει ο κ. Μιχόπουλος- προκαλούν στον ίδιο έντονο προβληματισμό τον οποίο, καταγράφει με συγκεκριμένα στοιχεία στην επιστολή του.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ 21/08/2012 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων και μετά από μεγάλο προβληματισμό θεωρώ ότι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η ενημέρωση με μοναδικό σκοπό την εξεύρεση λύσης για την σωστή λειτουργία του Δήμου Αγράφων.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές επέλεξα να συμμετέχω στο συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου και με την μακροχρόνια εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρούσα αυτονόητη την τήρηση των αρχών της νομιμότητας της διαφάνειας, της ισονομίας και των συλλογικών αποφάσεων για σωστή διοίκηση. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Εδώ και κάποιο διάστημα διαπιστώνω ότι τίποτα τελικά δεν είναι αυτονόητο και παρά το χρόνο ανοχής που έδωσα στο Δήμαρχο βλέπω την κατάσταση να επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Βασικούς λόγους για τους οποίους φτάσαμε εδώ θεωρώ τους παρακάτω:

1) Ανυπαρξία Δημάρχου. Καθημερινή η απουσία του από το Δημαρχείο, δύσκολη έως ακατόρθωτη η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Εμφανίζεται στο δημαρχείο μόνο στα συμβούλια και αντικαθίσταστε τις άλλες ημέρες από ανθρώπους μη εκλεγμένους της επιλογής του, έμμισθους, που τον υπακούουν τυφλά ακόμη και στα λάθη, εμποδίζοντας και τις δικές μου αρμοδιότητες ως Αντιδήμαρχος.
2) Η μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει επιφέρει τα περισσότερα προβλήματα στο Δήμο. Όπως για παράδειγμα τις καθυστερήσεις δημοπράτησης καυσίμων, προμηθειών, και πληρωμής μισθωμάτων ιδιωτικών μηχανημάτων. Η έλλειψη καύσιμων έχει ακινητοποιήσει τα μηχανήματα του Δήμου με αποτέλεσμα οι χειριστές μηχανημάτων, οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι και οι εργάτες να βρίσκονται καθημερινά στο δήμο, να πληρώνονται, χωρίς να μπορεί να προσφέρει ο καθένας τις υπηρεσίες του σύμφωνα με την αρμοδιότητα του.

Γνωρίζουμε όλοι την οικονομική κρίση που περνά η χώρα και ειδικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση γι’ αυτό και δεν περιμέναμε να έρθουν μεγάλα ποσά στο Δήμο μας εκτός από τις επιχορηγήσεις ( ΚΑΠ και ΣΑΤΑ). Είναι γεγονός όμως ότι αυτές οι επιχορηγήσεις αν και μειωμένες είναι αρκετές ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές ανάγκες των δημοτών μας λειτουργώντας σωστά και συλλογικά. Για παράδειγμα: στους καθαρισμούς πάσης φύσεως δρόμων, στη φροντίδα των ηλικιωμένων, στην υγεία, στην καθαριότητα, στη δημοτική συγκοινωνία στην ύδρευση κ.α..

3) Ως Δήμος δεν έχουμε σωστή λειτουργία των κυριοτέρων οργάνων όπως ορίζει ο νόμος. Δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα εκτελεστική επιτροπή. Συνεπώς αν και για τον τύπο έχουμε κάποιες αρμοδιότητες στην ουσία δεν μας επιτρέπεται να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες χωρίς την έγκριση του δημάρχου παρά μόνο απαιτεί να εκτελούμε τις διαταγές του σαν να είμαστε άβουλα όντα χωρίς γνώμη, γνώση και ιδέες για τον τόπο μας.

4) Τα τηλεφωνικά συμβούλια που ο ίδιος αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου ομολόγησαν και οι συνταγές που ακολουθούν όπως την συμπλήρωση ενός θέματος σε δημοτικό συμβούλιο που με εμφανίζει ως εισηγητή του θέματος αυτού εν άγνοια μου θεωρώ ότι είναι κατάχρηση εξουσίας απέναντι και σε έμενα που του στάθηκα στο ακέραιο σε όλα τα πραγματικά συμβούλια.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου θεωρώ πως δεν είμαι συνένοχος για την κατάντια του δήμου Αγράφων διότι με μεγάλο κόστος και απέναντι στην οικογένειά μου έδινα και δίνω καθημερινά το παρόν στο Δήμο για να συμβάλω στη σωστή λειτουργία του, πολλές φορές και κάτω από αντίξοες συνθήκες….. 

Τέλος θα ήταν παράληψη μου να μην αναφερθώ στις καταγγελίες της κας Φουρλίγκα που θεωρηθήκαν βάσιμες και σωστές όπως αποδείχτηκε άλλωστε και από την περιφέρεια. Δεν πήρα άμεσα θέση, γιατί θεώρησα ότι σωστό ήταν να δώσω χρόνο στον Δήμαρχο να απαντήσει και να υπερασπίσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το Δήμο μας. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος ενώ είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την υπεράσπιση του εαυτού του δεν είχε όμως το δικαίωμα να αγνοήσει τους πάντες και τα πάντα δίνοντας έτσι την ευκαιρία εκτός του κ. Κατσιάδα που "φώναζε" σαν αντιπολίτευση άλλοτε σωστά άλλοτε λάθος εδώ και 1,5 χρόνο, να "λυθεί η γλώσσα" του κ. Μπαμπαλή που χωρίς να γνωρίζει ανθρώπους και πράξεις να στρέφετε εναντίων όλων αποκαλώντας μας ανίκανους και επικινδύνους βάζοντας μας στο ίδιο καζάνι.

Με όλα τα παραπάνω εύκολη λύση θα ήταν για έμενα να παραιτηθώ και ας μην είναι του χαρακτήρα μου, σίγουρα όμως δεν θα ήταν λύση για τα προβλήματα που έχουν οι συνδημότες μου που χρόνια υπηρέτησα και επανειλημμένα με τίμησαν. 

Ελπίζω οι αρμόδιες αρχές να λάβουν υπόψιν τις απανωτές καταγγελίες και να ενεργήσουν άμεσα προς την κατεύθυνση της σωστής λειτουργίας του Δήμου Αγράφων, ακόμη και να βγουν από τη δύσκολη θέση οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει στο Δήμο και μη έχοντας άλλα εισοδήματα περιμένουν μέρα με τη μέρα να πληρωθούν!

ΜΕ ΤΙΜΗ 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιδήμαρχος Αγράφων