Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στα "άδυτα" της πόλης του Καρπενησίου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τα "Ευρυτανικά Νέα" βρέθηκαν... κάτω από τη γη, στις εργασίες που πραγματοποιούνται εδώ και λίγες ημέρες στον κεντρικό υπόγειο αγωγό ομβρίων υδάτων της πόλης του Καρπενησίου.

tounel ypogeio omvria ydata karpenisi

Πρόκειται για ένα τούνελ διαμέτρου σχεδόν 3 μέτρων. Ο αγωγός αυτός καταλήγει στο νότιο τμήμα της πόλης, σχεδόν στην Πειραϊκή Πατραϊκή και έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του '60.

Σε πολλά σημεία του αγωγού με την πάροδο των ετών έχει παρατηρηθεί μεγάλη, αλλά και επικίνδυνη διάβρωση του υπεδάφους.

Ο αγωγός έχει υποστεί διάβρωση, τόσο στο κέντρο του, όσο και στα πλάγια με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να έχουν εμφανιστεί... σκαλοπάτια και τα όμβρια ύδατα να σχηματίζουν και μικρούς καταρράκτες κατά την κίνησή τους, ειδικά τις βροχερές ημέρες.

Ο δήμος Καρπενησίου είχε επίγνωση των συγκεκριμένων προβλημάτων και τώρα, με την Αστική Ανάπλαση να έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, αποφάσισε να παρέμβει, ώστε να επισκευαστούν οι φθορές και να μην δημιουργηθούν προβλήματα και "επιπλοκές" στο αμέσως επόμενο διάστημα, όταν το έργο της ανάπλασης διέλθει από εκείνο το σημείο.

erga plateia trypaa

Το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά, στο κέντρο του Καρπενησίου, στην οδό Ζηνοπούλου.

plateia trypa erga tounel

Το σημείο από το οποίο οι εργάτες κατεβαίνουν στο "υπόγειο" Καρπενήσι

ypogeio tounel karpenisi erga

 

ypogeio tounel karpenisi ergaa

ypogeio tounel karpenisi11

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του υπόγειου αγωγού ομβρίων υδάτων. Η επισκευή των φθορών του έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΓΩΓΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ.