Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Συμβολική κατάληψη έκανε το ΠΑΜΕ σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείου Καρπενησίου

Με το σύνθημα «Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανένας μόνος του στην κρίση», η Λαϊκή Επιτροπή Βελαώρας καλούσε σήμερα το πρωί όλους όσοι θίγονται από τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, να συμμετάσχουν σε συμβολική κατάληψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου

pame-ygia1

pame-ygia2

pame-ygia3

Γύρω στα 10 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα αναμονής του Νοσοκομείου. Εντωμεταξύ, κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους, έπεσε στο πάτωμα, υποκρινόμενος τον λιπόθυμο, θέλοντας με την συμβολική πράξη του αυτή να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Βελαώρας αναφέρει:

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΕΛΑΩΡΑΣ
Τα αντιλαϊκά μέτρα που επίκεινται να ληφθούν από την «νέα κυβέρνηση» ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, συνέχεια των μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων, σκοπό έχουν να σώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων και να αφαιρέσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Έχουν τις ευλογίες του ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ.

Τα δις με τα οποία επιδοτούν τράπεζες, εφοπλιστές, μεγάλο κεφάλαιο είναι το αίμα και ο ιδρώτας των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, τα φάρμακα. Αυτός είναι ο λόγος των μειώσεων και της επιβολής δυσβάστακτων χαρατσιών. Αυτός είναι ο λόγος που η ανεργία στην χώρα μας έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ.

Δύο δρόμοι είναι μπροστά μας.

Ο ένας, ο δρόμος της υποταγής, της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας. Σ' αυτόν τον δρόμο που μας καλούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και τα καλοπληρωμένα «παπαγαλάκια» τους. Είναι ο δρόμος που στηρίζουν όχι μόνο τα κυβερνητικά κόμματα αλλά και όσα πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που έχουν καταδικάσει και την Ευρυτανία  στον μαρασμό και την εγκατάλειψη αυτοί που μας έχουν αφήσει απροστάτευτους  ακόμα και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στους γιατρούς και σε κάθε υπηρεσία υγείας, εμφανίζονται και σήμερα τάχα ως σωτήρες.

Τους έχουμε, πλέον, καταλάβει πολύ καλά.

Ο άλλος δρόμος που θέλουμε να ανοίξουμε είναι της ανυπακοής, της απειθαρχίας και της αντεπίθεσης. Ο δρόμος που αρμόζει σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν σαν άνθρωποι. Σε αυτούς που θέλουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους τα εγγόνια τους.

Η ανάγκη να δυναμώσει ο αγωνιστικός και αντιμονοπωλιακός συντονισμός όλων των λαϊκών στρωμάτων φανερώνεται μπροστά στη μάχη της γενικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη. Απειλείται η ίδια η επιβίωση όλο και περισσότερων λαϊκών οικογενειών.

Να αποτελέσει μια βροντερή απάντηση απέναντι στον καταστροφικό «τυφώνα» που έχει πλήξει την εργατική οικογένεια, τα λαϊκά νοικοκυριά, και στο νέο που έρχεται, να δυναμώσει την οργάνωση της εργατικής τάξης, την ταξική της ενότητα, την κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο, να δυναμώσει τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια.

Γι' όλα αυτά η Λαϊκή Επιτροπή Βελαώρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικροαγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους νέους τις γυναίκες στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο του Καρπενησίου την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στις 9.00 π.μ.