Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ποτέ ξανά χωρίς ρεύμα. Ξεκίνησε η επέκταση του δικτύου της ΔΕΗ προς Δομνιανούς

Τους περασμένους χειμώνες, ένα από τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων ορισμένων χωριών των Κτημενίων ήταν ότι παρέμεναν στο σκοτάδι για αρκετές ημέρες, λόγω βλαβών του δικτύου της ΔΕΗ, εξαιτίας των σφοδρών καιρικών φαινομένων

xionia518

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες, κάθε χρόνο, των υπαλλήλων της ΔΕΗ Καρπενησίου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα χωριά των Κτημενίων, μετά από προβλήματα στο δίκτυο, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων


Η ΔΕΗ άκουσε τα επιχειρήματα του δημάρχου Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη. Το πρόβλημα είχε τεθεί πολλές φορές και στο παρελθόν στους αρμόδιους πολιτικούς και διοικητές της ΔΕΗ. Ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, άπαξ και ανέλαβε την δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δοθεί λύση

Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο δήμαρχος Καρπενησίου χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών της ΔΕΗ, ώστε το δίκτυο ηλεκτροδότησης να επεκταθεί προς τους Δομνιανούς, από την γραμμή της Παπαδιάς, που θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου αναφέρεται ότι: "... έπειτα από συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και πολλές προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προχωρά σήμερα στην υλοποίηση  αυτού του σημαντικού έργου.

Το νέο δίκτυο δίνει τη δυνατότητα εναλλακτικής ηλεκτροδότησης στους Κτημένιους, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκαλούνται από το δίκτυο μέσω Μαυρίλου. Η ηλεκτροδότηση της περιοχής και από το Δήμο Καρπενησίου θα δώσει οριστικό τέλος στις πολλαπλές διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τον περασμένο χειμώνα.

Έπειτα δε από τα συνεχή προβλήματα που δημιούργησε η παρατεταμένη κακοκαιρία του προηγούμενου χειμώνα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος, συναντήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κύριο Αρθούρο Ζερβό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κύριο Ζερβό για το εν λόγω ζήτημα, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη προώθησης του έργου επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης, τονίζοντας ότι στο υπάρχον δίκτυο, που διέρχεται μέσα από πυκνό δάσος, προκαλούνται συχνές βλάβες κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων,  οι οποίες  είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω του δυσπρόσιτου του ελατόδασους. Μια σειρά συναντήσεων ακολούθησε και με άλλα υπηρεσιακά στελέχη τόσο της περιφέρειας όσο και της Κυβέρνησης." αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που σήμερα η ΔΕΗ υλοποιεί ένα σημαντικό για το Δήμο μας έργο, το οποίο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος ηλεκτροδότησης των χωριών του Δήμου Κτημενίων. Έπειτα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τον περασμένο χειμώνα, νιώθουμε δικαιωμένοι, μιας και οι συστηματικές και επίμονες προσπάθειές μας για την προώθηση του έργου της επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης, δικαιώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση της ΔΕΗ για την κατανόηση των μεγάλων μας αναγκών και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας».