Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Έκκληση πολύτεκνου ιερέα στον Κώστα Κοντογεώργο για την άδικη φορολογία των τέκνων

“... μη γίνεις ένας νέος Ηρώδης κατά των πολύτεκνων οικογενειών...”

politeknos525

Βουλευτά μου,
χαίρε εν Κυρίω.

Πληροφορούμενος κι εγώ, όπως όλοι οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι του τόπου μας, τα περί του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου, που πρόκειται να κατατεθεί για διαβούλευση, θεώρησα σκόπιμο να επικοινωνήσω μαζί σου δια της παρούσης, όχι για να παρέμβω στο ύψιστο έργο σου, αλλά για να σε παρακαλέσω να αντιμετωπίσεις ως γόνος πολύτεκνης οικογένειας, με ιδιαίτερη ευαισθησία, τα άρθρα του εν λόγω Ν/Σ, που αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου για τους Έλληνες πολίτες με παιδιά.

Ουσιαστικά πρόκειται, όπως υποστηρίζουν έγκριτοι οικονομολόγοι, για έναν παραλογισμό και μια «τιμωρία» της ελληνικής οικογένειας από την πλευρά της Πολιτείας.

Ιδιαίτερα με το νέο αυτό φορολογικό Νομοσχέδιο, βάλλεται κατάφωρα η ηρωική πολύτεκνη οικογένεια, αφού η φορολογική επιβάρυνση γίνεται πλέον αβάσταχτη για τους γονείς που ανατρέφουν τρία ή περισσότερα ή πέντε, όπως εγώ παιδιά.

Βουλευτά μου, η ρύθμιση αυτή, όπως καλώς γνωρίζεις, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μνημονιακές περικοπές θα εξαντλήσει περαιτέρω και θα οδηγήσει στον μαρασμό το δυναμικότερο κύτταρο ανανέωσης του πληθυσμού και φυσικά θα συντελέσει στον μεγαλύτερο περιορισμό των υποψηφίων πολύτεκνων, όταν ο δείκτης γηρασμού της χώρας μας και δη της γενέτειράς μας Ευρυτανίας, κινείται ανοδικά με παράλληλη συρρίκνωση του παιδικού πληθυσμού. Ενδεικτικά θυμίζω, ότι τη δεκαετία 1971-1981 η αύξηση του πληθυσμού ανήλθε στο 0,37%, όταν τη δεκαετία τού 1950 ήταν στο 9%. Σήμερα μάλιστα, λόγω και του μοντερνισμού που τείνει στην κατάργηση της οικογένειας, το ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων είναι αρνητικό και αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγα χρόνια θα έχουμε γίνει μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα.

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα από το 1960 μετρούν ένα μέλος λιγότερο. Το διάστημα 1991-2001, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά κάτω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 27,5%. Αν μελετήσεις τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τον πληθυσμό της Ευρυτανίας και την τραγικά φθίνουσα πορεία των πολύτεκνων οικογενειών τα τελευταία 20 χρόνια, τότε σίγουρα θα αντιληφθείς το μέγεθος του προβλήματος στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό τομέα στην τοπική κοινωνία μας. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Βέβαια διερωτώμαι, γιατί η Πολιτεία, παρά το τεράστιο και υπαρκτό δημογραφικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δεν προέβη σε καμία κίνηση στήριξης της οικογένειας, και κυρίως εκείνης με περισσότερα από δύο παιδιά, μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού; Πού είναι εκείνα τα μεγάλα λόγια του Πρωθυπουργού της χώρας μας, ότι «‘Η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, αλλά είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου»;

Έτσι θα ενισχύσει τους πολυτέκνους ο κ. Σαμαράς; Γιατί, αντί στήριξης, βλέπουμε την ίδια την πολιτεία να υπονομεύει την πολύτεκνη οικογένεια, όπως κάνει τώρα με το νέο φορολογικό Ν/Σ. Μήπως τελικά όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά απόλυτα μελετημένα και σχεδιασμένα;

Βουλευτά μου, έκκληση σου απευθύνω, να σταθείς αρωγός στα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες και κυρίως οι πολύτεκνες, που είναι στυλοβάτες του Έθνους μας. Θερμά σε παρακαλώ, δώσε κι εσύ τον δικό σου αγώνα, όχι μόνο να μειωθεί η φορολογία των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και να θεσπιστούν ευεργετικές διατάξεις για την πολύτεκνη οικογένεια.

Αδελφέ Κώστα, μην επιτρέψεις με την ψήφο σου να καταδικάσεις στην ένδεια και ακόμη περισσότερο στη πείνα χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες. Αντιστάσου με λεβεντιά στη κομματική γραμμή και απέδειξε ότι οι Ευρυτάνες που σε έστειλαν στο Κοινοβούλιο καλώς έπραξαν. Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά κυρίως η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου σε τέτοιες άκρως εθνικές στιγμές για την πατρίδα μας.

Μη δεχθείς τον συμβιβασμό, ώστε να αλωθούν χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες και να οδηγηθούν στην εξαθλίωση και την ταπείνωση. Μη βάλεις την υπογραφή σου, στην σύγχρονη και τόσο ύπουλη και μεθοδευμένη γενοκτονία που δρομολογείτε εις βάρος μας. Μη γίνεις, αδελφέ Κώστα, ένας νέος Ηρώδης κατά των πολύτεκνων οικογενειών. Θυμήσου ότι κι εσύ είσαι γιος ενός πολύτεκνου πατέρα, που πάσχισε και μόχθησε για να σε μεγαλώσει. Θυμήσου ότι είσαι εγγονός ενός ορθόδοξου ιερέα που αγαπούσε τα παιδιά και τότε … πράξε ανάλογα…

Μετ΄ ευχών και πολλούς
πατριωτικούς χαιρετισμούς

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΡΑΙΩΝ
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ