Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ο δρόμος Λαμία - Καρπενήσι σε εξέλιξη. Συνάντηση Περγαντά με τον υπουργό Μεταφορών για τα οδικά έργα στη Στερεά

Η πορεία των μεγάλων οδικών έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα, μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

siragga exodos

Η έξοδος της σήραγγας Τυμφρηστού. Ο δήμος Καρπενησίου συνορεύει με τον νέο δήμο Μακρακώμης. Το έργο της “παράκαμψης Μακρακώμης” είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Περγαντά


Το μεγάλο πρόβλημα στη Στερεά Ελλάδα παραμένει ο οδικός άξονας Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), για τον οποίο, ωστόσο, το υπουργείο προγραμματίζει την υλοποίησή του, σύμφωνα με τον υπουργό και κόντρα στη φημολογία για κατάργηση του έργου!

Εντωμεταξύ, ο οδικός άξονας Λαμία - Καρπενήσι βρίσκεται σε εξέλιξη και τα καλά νέα για την Ευρυτανία είναι ότι οι εναπομείναντες μελέτες, Νεοχωράκι  - Σήραγγα, σύντομα θα ανατεθούν.

Πάντως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά, η ολοκλήρωση των μελετών δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2015, σύμφωνα και με την δυσκολία της μελέτης.

Επιβεβαιώνονται, βεβαίως, ακόμη μια φορά τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του νομού, οι οποίοι για χρόνια έκαναν λόγο περί ωρίμανση και ολοκλήρωση ετών μελετών, για επίσπευση των διαδικασιών και άλλα.. παραμύθια. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Τότε, τα “Ευρυτανικά Νέα” με το έγκυρο ρεπορτάζ ενημέρωσαν τους πολίτες της Ευρυτανίας να μην τρέφουν φρούδες ελπίδες περί εξέλιξης του έργου. Ίσως ηχεί παράξενα ακόμη η φωνή όσων έτυχε να ακούσουν τα παραμύθια πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι από άμβωνος των πολιτικών τους συγκεντρώσεων υπόσχονταν το έργο εδώ και τώρα.

Η πραγματική εξέλιξη είναι αυτή που τώρα συντελείται. Κατά πρώτον, η χάραξη του οδικού άξονα Λαμία - Καρπενήσι είναι γεγονός, όπως και όλες οι μελέτες οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, πλην της προαναφερόμενης που θα παρακάμπτει τις περισσότερες "στροφές του Τυμφρηστού", όπως έγραψαν τα “Ευρυτανικά Νέα” όταν σε αποκλειστικό ρεπορτάζ παρουσίασαν την ολοκληρωμένη χάραξη.

Κατά δεύτερον, η “παράκαμψη Μακρακώμης”, είναι ένα έργο που πολέμησαν κάποιοι θεωρώντας ότι θίγονται τα προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα. Ωστόσο η πολιτική ηγεσία, τόσο της Ευρυτανίας, όσο και της περιφέρειας ουδόλως κάμφθηκε από τις απειλές και το έργο εκτελείται.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη του κ. Περγαντά: "όσον αφορά στον οδικό άξονα Λαμία  - Καρπενήσι, το τμήμα από Καστρί έως την Μακρακώμη, προϋπολογισμού 25 εκατ ευρώ, εκτελείται κανονικά,  ενώ για τα τμήματα από Σταυρό μέχρι Νεοχωράκι και από Νεοχωράκι μέχρι  Ανατολική είσοδο σήραγγας Τυμφρηστού προκηρύσσονται οι μελέτες".