Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Βελτίωση σήμερα και… νέα κακοκαιρία με βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός στην Ευρυτανία

Η διαταραχή που μας επηρέασε από τα δυτικά κατά τις προηγούμενες ημέρες αποτελεί ήδη παρελθόν, κι έτσι η σημερινή ημέρα (7/12) ξεκίνησε με βελτιωμένο καιρό και ηλιοφάνεια στα περισσότερα τμήματα -ιδίως στα δυτικά- του νομού μας, καθώς και στο Καρπενήσι.

xioni karpenisi

Την ίδια στιγμή, έντονη ήταν η αίσθηση του κρύου, με τα θερμόμετρα να καταγράφουν θερμοκρασίες υπό το 0c (στο -2c ο Μετεωρολογικός σταθμός στη Μυρίκη) νωρίς το πρωί.

Οι εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η ψύχρα.

Η θερμοκρασία από -1c έως 5c.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12

Σημαντική επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις πιο ορεινές περιοχές, αναμένουμε για αύριο, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στην Ευρυτανία.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ η επικράτηση Ν-ΝΔ ανέμων (αρκετά ενισχυμένοι) θα ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία.

Δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές στα 900-1000 μέτρα υψόμετρο, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Ο υδράργυρος θα δείχνει από 1c έως 7c.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12

Η κακοκαιρία διατηρείται στην περιοχή μας.

Η μεταστροφή των ανέμων σταδιακά σε βοριάδες θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα τα χιόνια προς το βράδυ της Κυριακής να πέφτουν ακόμα και μέσα στην πόλη του Καρπενησίου.

Θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

{module Ακούστε τον καιρό }