Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης διοργανώνει το ΚΠΕ στο Ραπτόπουλο

Στο Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η επόμενη δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

monopati11

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στον χώρο του Γυμνασίου του χωριού έχει ως βασικό της θέμα την περιβαλλοντική εκπαίδευση και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 3.00 το μεσημέρι με την ομιλία του υπεύθυνου του Κέντρου, κ. Εμμανουήλ Κοπανάκη, σχετικά με τους βασικούς στόχους και αρχές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Αργότερα, τα μέλη του ΚΠΕ κ.κ. Αμαλία Αναγνώστου, Παναγιώτης Κούτρας και Εμμανουήλ Κοπανάκης θα μιλήσουν για τη «βιωματική εργασία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Ερμηνείας στο Δασικό Πεδίο», για να ακολουθήσει στις 5.00 περίπου το απόγευμα η παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, από την υπεύθυνη καινοτόμων δράσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κα Βασιλική Σιούτα.

Τη σκυτάλη θα πάρει ο υπεύθυνος καινοτόμων δράσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, κ. Διονύσης Παρούτσας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η αξιολόγηση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και η μέθοδος σχεδίου εργασίας (project)», ενώ αμέσως μετά θα γίνει παρουσίαση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και δράσεων του Κέντρου.

Λίγο μετά τις 7.00 τον λόγο θα πάρει και πάλι ο κ. Κοπανάκης για αναπτύξει το θέμα «γνωρίζοντας τη φύση, τον άνθρωπο και τη ζωή», ενώ οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στις 9.00 το βράδυ.