Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απίστευτη απόπειρα κλοπής στα Άγραφα. Νεότερες πληροφορίες. Το ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Έκαναν… κομματάκια μηχάνημα του δήμου. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Καρπενησίου. Παρουσίασαν πλαστό έγγραφο στους αστυνομικούς. Ερευνάται η συμμετοχή ενός ακόμη ατόμου. Θα τα πούλαγαν για παλιοσίδερα

mixanima-agrafa-klopi-komatsu

Με περίσσιο θράσος και ικανότητες που θα ζήλευαν ακόμα και έμπειροι… ταχυδακτυλουργοί, δύο άνδρες επιχείρησαν την περασμένη εβδομάδα να κλέψουν χωματουργικό μηχάνημα που ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου Αγράφων και βρίσκονταν ακινητοποιημένο κοντά στο χωριό Τρίδεντρο.

Οργανωμένη… επιχείρηση

Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου.

Δύο (2) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 56 και 51 ετών αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου, έκοψαν σε 40-50 (!) -σύμφωνα με την αστυνομία- κομμάτια το μηχάνημα έργων (προωθητήρας) που βρίσκονταν ακινητοποιημένο στο σημείο, και στη συνέχεια τα φόρτωσαν, με τη βοήθεια ενός μικρού γερανού που είχαν στην κατοχή τους, σε φορτηγό, για να διαφύγουν λίγα λεπτά αργότερα.

Η ικανοποίησή τους, ωστόσο, δεν κράτησε για αρκετή ώρα, καθώς αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, μετά από επιστάμενες αναζητήσεις και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν κατά τις απογευματινές ώρες το φορτηγό να κινείται στον επαρχιακό δρόμο της περιοχής Τρίδενδρου και σύντομα το ακινητοποίησαν. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Οι δράστες, οι οποίοι κατάγονται από το Αγρίνιο, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν το χωματουργικό μηχάνημα σε… κομμάτια, τα οποία, όπως εκτιμούν οι αρχές, οι δράστες σκόπευαν να πουλήσουν στην αγορά ως παλιοσίδερα.

Το μηχάνημα κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον δήμο Αγράφων (όπου και ανήκει) ενώ κατασχέθηκαν επίσης το φορτηγό και το γερανάκι που χρησιμοποίησαν οι δύο άντρες.

Την ίδια στιγμή, ερευνάται η συμμετοχή στην υπόθεση και ενός (1) ακόμα ατόμου που πιθανώς συνέδραμε στην απόπειρα κλοπής του μηχανήματος.

Παρουσίασαν πλαστό έγγραφο

Να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα επιχείρησαν μετά τη σύλληψή τους οι δύο δράστες· στην κατάθεσή τους, παρουσίασαν ενώπιων των αστυνομικών της Ασφάλειας Καρπενησίου πλαστό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο την εντολή… τεμαχισμού του χωματουργικού μηχανήματος είχε δώσει η εταιρεία ΜΟΜΑ (!), η οποία έχει ωστόσο διαλυθεί από το… 1992.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι το μηχάνημα ανήκε κάποτε στη ΜΟΜΑ, εντούτοις, μετά την κατάργησή της, ο μηχανολογικός εξοπλισμός της πέρασε στα χέρια ιδιωτών και Δημοσίου, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το μηχάνημα να μεταβιβάζεται και να ανήκει σήμερα στον δήμο Αγράφων.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση και σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ οι συλληφθέντες, με εντολή της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας, αφέθηκαν ελεύθεροι.