Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Στη Βουλή η ρύθμιση για την ενοποίηση Γ'- Δ'!

Συζητήθηκε την Πέμπτη 13/12 στη Βουλή, η τροπολογία που ενοποιεί τη Football League 2 με τη Δ’ Εθνική και μετατρέπει έτσι τη Γ’ Εθνική σε ερασιτεχνική κατηγορία.

EPO-LOGO

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πλάνο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο (έχει να κάνει με την Γ' και την Δ' Εθνική κατηγορία), καθώς την Παρασκευή θα ξεπεραστεί και το τελευταίο νομικό εμπόδιο!

 


Το θέμα συζητήθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς πρέπει να περάσει μια νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, για την ενοποίηση της Γ’ και της Δ’ Εθνικής σε μια κατηγορία που θα είναι ερασιτεχνική.
Αυτή η ρύθμιση θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 12 Ιανουαρίου 2013 θα επικυρωθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ετσι, η Super League θα έχει 18 ομάδες, η Football League 2 ομίλους των 14 ή 15 ομάδων, ενώ η νέα Γ’ Εθνική θα είναι ερασιτεχνική και θα απαρτίζεται από 6 ομίλους των 16 ομάδων.

*Για να γίνει αυτό, από τους νυν ομίλους της Δ’ Εθνικής θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα συλλόγους και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 συλλόγους, ενώ από τα τοπικά πρωταθλήματα θα προβιβαστούν 14 ομάδες, συν τις ομάδες που είναι σήμερα στη Football League 2. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προοπτική-στόχος για τη σεζόν 2014-2015, είναι η Β’ Εθνική να έχει πλέον έναν όμιλο, πιθανότατα με 18 ομάδες, ενώ η Γ’ Εθνική να μειωθεί σε 4 ομίλους με 16 ομάδες έκαστος.